Στροφή στη φύση...με εναλλακτικές καλλιέργειες και αρωματικά φυτά (video)

Στροφή στη φύση...με εναλλακτικές καλλιέργειες και αρωματικά φυτά (video)

Σεπτέμβριος 19, 2012 - 09:59

Η κρίση γεννά και ευκαιρίες. Για πολλούς μία τέτοια ευκαιρία είναι η στροφή στη φύση και η ενασχόληση με τις εναλλακτικές καλλιέργειες, που τελευταία αποκτούν όλο και περισσότερους φίλους, αφού οι νεότεροι που ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή στρέφονται πιο εύκολα από τους παλιούς σε νέες καλλιέργειες και δεν φοβούνται να πειραματιστούν σε καινοτόμα αγροτικά προϊόντα.

Προϊόντα που μπορούν να βγουν στην αγορά με διάφορους τρόπους και βέβαια να εξαχθούν πιο εύκολα από τα παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα. Το  www.arcadiaportal.gr στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης των φίλων αναγνωστών του από ειδικούς στις εναλλακτικές καλλιέργειες επισκέφτηκε το «Φυτώριο Πετρόπουλου» στο 1ο χιλιόμετρο της παλιάς επαρχιακής οδού Τρίπολης - Άργους και σας παρουσιάζει ένα βίντεο γύρω από το θέμα αυτό.
Ο κ. Πετρόπουλος - ένας νέος άνθρωπος - μας μιλά για τις εναλλακτικές καλλιέργειες, όπως είναι τα μύρτιλλα (blueberries)- καλλιέργειες που απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες γεωργούς όσο και σε ανθρώπους χωρίς προηγούμενη εμπειρία στη γεωργία, που επιθυμούν να επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται το γεγονός πως για πολλές από τις εναλλακτικές καλλιέργειες υπάρχουν δυνατότητες για εξασφαλισμένη διάθεση της παραγωγής και εγγυημένο εισόδημα για τον παραγωγό, αφού εφαρμόζεται η συμβολαιακή καλλιέργεια, δηλαδή ο ίδιος ο πωλητής της καλλιέργειας αγοράζει στην συνέχεια το παραγόμενο προϊόν μετά από συμφωνία.
Όπως αναφέρει ο κ. Πετρόπουλος το φυτώριό τους και οι άνθρωποί του παρέχουν συμβουλές και τεχνογνωσία σε όσους θέλουν να ασχοληθούν  με τις καλλιέργειες αυτές και είναι πάντα κοντά τους αφού χωρίς τη συνεργασία δεν γίνεται τίποτα, όπως χαρακτηριστικά λέει.
Όσον αφορά το θέμα τυχόν επιδότησης ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αφού προς το παρόν δεν υπάρχουν προγράμματα, αλλά σύμφωνα και με την ενημέρωση από πλευράς Περιφέρειας αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξουν εξελίξεις στο όλο θέμα.

Video: 

youtube://v/4V-aU9fH5pQ