Στρίβειν διά του διαζυγίου

Στρίβειν διά του διαζυγίου

Ιανουάριος 13, 2019 - 21:01
9 σχόλια

Ο Πάνος Καμμένος την 14η Ιανουαρίου, ημέρα Κυριακή, πήγε στη Μητρόπολη Αθηνών, παρακολούθησε τη θεία λειτουργία και κοινώνησε. Όπως έκαναν οι αγωνιστές της Επανάστασης πριν από τη μάχη. Φρόντισε να απαθανατιστεί κιόλας. Προηγουμένως, είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την έπαρση σημαίας στον Γράμμο.

Αμέσως μετά, πήγε να κουβεντιάσει με τον Πρωθυπουργό και πρώην πια κυβερνητικό του εταίρο ως τις 11:00, όταν ανακοινώθηκε η αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση. Μιάμιση ώρα αργότερα, έδωσε συνέντευξη Τύπου, όπου άλλα έλεγε το στόμα του, και άλλα αποκάλυπταν τα απλά μαθηματικά που κάλεσε τους δημοσιογράφους να χρησιμοποιήσουν όταν τον στρίμωξαν με τις ερωτήσεις τους.

Η αλήθεια είναι ότι τα κουκιά είναι προσεκτικά μετρημένα και ότι από όλη αυτή την ιστορία, όλοι είναι ευχαριστημένοι, και κυρίως ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακόμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, που έχει πάντως αρκετό δρόμο μπροστά της, δεν θα μείνει ο ίδιος με τη «βόμβα» στα χέρια και θα εξακολουθήσει ως τις εκλογές να λέει ότι θα την διαπραγματευόταν ξανά, αν του δινόταν η ευκαιρία.

Τα απλά μαθηματικά, λοιπόν, λένε ότι δεν φεύγουν όλα τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση. Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι ο ίδιος, η Κόλλια-Τσαρουχά και ο Κατσίκης θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση. Η Ελενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης παραμένουν στην κυβέρνηση -και θα διαγραφούν από το κόμμα, αν και στη συνέντευξη Τύπου το πρωί ο πρώην κυβερνητικός εταίρος είπε ότι δεν έχει μιλήσει μαζί τους και ότι δεν γνωρίζει τις προθέσεις τους. Όμως, οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, και δεν θα τους διαγράψει ο Καμμένος.

Και κάπως έτσι, θα διατηρήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και παραμένει αρχηγός.

Επομένως, οι ΑΝΕΛ θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αφού δικοί του βουλευτές έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν «ναι» στην ψηφοφορία της Πέμπτης, κι ας μην μας το λέει ξεκάθαρα ο Καμμένος.

Όπως διαμορφώνονται τα πράγματα, ο Τσίπρας παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης και μένει στην κυβέρνηση ως τον Οκτώβριο. Ο Πάνος Καμμένος πήρε ένα ελικόπτερο νωρίς το απόγευμα της Κυριακής και πέταξε πάνω από τα Ίμια, για μια τελευταία φορά. Και ένας «γάμος συμφέροντος» έληξε με δόξα και τιμή, αφού από τα δύο μέρη επισημάνθηκε πολλές φορές η αμοιβαία εκτίμηση και η αγαστή, ως αυτή την ώρα, συνεργασία.

Στρίβειν διά του διαζυγίου. Όπως βόλευε ένας αρραβώνας στην παλιά ελληνική ταινία, έτσι βολεύει τώρα ένα διαζύγιο τους πρώην συντρόφους στην εξουσία.

Ο Τσίπρας έχει εξασφαλίσει πλειοψηφία, ο Καμμένος θα μπορεί να πάει σε εκλογές με το επιχείρημα ότι άφησε την καρέκλα για τον πατριωτισμό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει τον σταυρό του αν περάσει «άβρεχτος» από τις Πρέσπες και ο Θεοδωράκης έχει χρόνο να σκεφτεί πώς θα γίνει «καταλύτης» το επόμενο διάστημα.

Και όλοι είναι ευχαριστημένοι...

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

9 Σχόλια

Οτι και να γράφεις σιγά μην ξυπνήσουν τα πρόβατα. Από οποία παράταξη και να είναι. Μπράβο πολύ εύστοχο άρθρο

Σατανικό! Τι θεατρίνοι θεέ μου! Πάντως έχουν αρκετές εφεδρείες όπως π.χ. την ομάδα της Ντόρας

Στις Μπανανίες, είθισται πολλές φορές οι επικυρίαρχοι να προαναγγέλλουν γεγονότα που θα συμβούν, εφόσον τα έχουν κανονίσει να συμβούν. Αυτό συνέβη και με το θέμα της κύρωσης της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία προανήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της φράου Μέρκελ, Χάικο Μάας! Ο οποίος, σε δήλωσή του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος των Σκοπίων,εξύμνησε τους Ζάεφ και Τσίπρα.

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ,ΑΦΟΥ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΚΑΙ Ο κ.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΛΛΗ ΤΡΟΠΗ.ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΗΚΕ,ΤΟΣΕΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΗ ΡΙΣΚΑΡΩ ΚΑΙ ΠΑΩ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ.ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ.

Και στη συνέχεια και εμείς και τα παιδιά μας θα πιστέψουμε ότι οι Μακεδόνες δεν ήσαν Έλληνες, άντε γεια μας και να τους χαιρόμαστε.

Και στη συνέχεια θα πιστέψουμε και εμείς και τα παιδιά μας ότι οι Μακεδόνες δεν ήσαν Έλληνες. άντε γεια μας, να τους χαιρόμαστε αριστερούς και δεξιούς.

ΌΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ, ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ! Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ, ΑΠ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.