Στρατός: «Παγώνουν» αιτήματα για διακοπή αναβολών - Δεν έχουν να ταΐσουν και να ντύσουν τόσους φαντάρους

Στρατός: «Παγώνουν» αιτήματα για διακοπή αναβολών - Δεν έχουν να ταΐσουν και να ντύσουν τόσους φαντάρους

Δεκέμβριος 03, 2019 - 13:16
3 σχόλια

Δεν έχουν να ντύσουν και να ταΐσουν τόσους φαντάρους στο στρατό και αναγκάζονται να μην «κόβουν» αναβολές όσων ζητούν να καταταγούν. Το πρόβλημα ανέκυψε τελευταίως με τις μαζικές αιτήσεις για κόψιμο αναβολών, που αρνήθηκε το ΓΕΣ να ικανοποιήσει.

Η κοσμοσυρροή των τελευταίων μηνών για κατάταξη νέων στο στρατό προκάλεσε ανακούφιση από τη μια, καθώς θα συνέβαλε στην αύξηση του ποσοστού επάνδρωσης των μονάδων, αλλά και πονοκέφαλο στο ΓΕΣ για το εξής πρόβλημα: Δεν μπορούν να ντύσουν και να ταΐσουν τόσο κόσμο.

Σε συσκέψεις επιτελών στο ΓΕΣ έπεσαν διάφορες προτάσεις για να προστεθούν ακόμη και για «έκτακτη»-εμβόλιμη ΕΣΣΟ πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά -όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα»- απορρίφθηκε καθώς κρίθηκε ότι δεν θα δώσει μια μόνιμη λύση.

Η κοσμοσυρροή έχει να κάνει με το αυξημένο ενδιαφέρον των νέων για κατάταξη κατά τους χειμερινούς και το περιορισμένο κατά την άνοιξη – καλοκαίρι.

Έτσι το ΓΕΣ αποφάσισε να επαναφέρει την κατάταξη στρατεύσιμων ανά δύο μήνες, θεσπίζοντας ξανά τις έξι ΕΣΣΟ ανά έτος αντί για τέσσερις που ίσχυε τα τελευταία χρόνια.

[καταταξη στρατος αναβολες φανταροι]

Στην ουρά για κατάταξη

Επιτελείς του ΓΕΣ χαρακτηρίζουν πρωτοφανές το ενδιαφέρον για κατάταξη με την ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου, καθώς οι αιτήσεις ήταν διπλάσιες, ενώ πολύ μεγάλος ήταν και ο αριθμός των αιτήσεων για διακοπή αναβολών στράτευσης.

Στον αντίποδα, τον περασμένο Μάιο, το ενδιαφέρον για κατάταξη ήταν περιορισμένο.

Αποτέλεσμα; Ο στρατός αναγκάστηκε να μην ικανοποιήσει αρκετά αιτήματα για διακοπή αναβολών, καθώς εάν κατατάσσονταν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, όσο κι αν η επάνδρωση των παραμεθόριων μονάδων θα αυξανόταν κατακόρυφα ο στρατός θα είχε άλλο πρόβλημα: Δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στη σίτιση και ένδυση τόσων φαντάρων ταυτόχρονα.

Τι αλλάζει στις ΕΣΣΟ

Από το νέο χρόνο, το 2020, αλλάζει ο αριθμός των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) για τον Στρατό Ξηράς, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ και επανακαθορίζεται από 4 σε 6 κατ' έτος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ, η κατάταξη των στρατευσίμων θα πραγματοποιείται ως εξής:

α. Με την Α΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Ιανουάριο

β. Με την Β΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Μάρτιο

γ. Με την Γ΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Μάιο

δ. Με την Δ΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Ιούλιο

ε. Με την Ε΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Σεπτέμβριο

στ. Με την ΣΤ΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Νοέμβριο

Για περισσότερες πληροφορίες, που αφορούν τον προγραμματισμό της κατάταξής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνεστε από τις ιστοσελίδες «www.stratologia.gr» και «www.army.gr» ή να επικοινωνούν με οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Που να βάζαμε και στις γυναίκες υποχρεωτική στράτευση για λόγους ισότητας. Θα παρέλυε όλο το σύστημα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.