Στουρνάρας: Εφικτός ο στόχος του πλεονάσματος

Στουρνάρας: Εφικτός ο στόχος του πλεονάσματος

Σεπτέμβριος 06, 2019 - 13:21
0 σχόλια

Τη δυνατότητα να επιτευχθούν ρυθμοί ανάπτυξης της τάξης του 3% επισημαίνει ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας σημειώνοντας επίσης ότι οι δημοσιονομικές εξελίξεις του καλοκαιριού δύνανται να οδηγήσουν τον προϋπολογισμό στο να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%. Μιλώντας στο Belgian Business Club (BBC), χαρακτήρισε θετικό το γεγονός πως «η κυβέρνηση δήλωσε από την αρχή της θητείας της ότι θα σεβαστεί τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους» προσθέτοντας ότι «άλλωστε και η Τράπεζα της Ελλάδος έχει υποστηρίξει εδώ και αρκετά χρόνια, και η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους θεσμούς αμέσως ή εμμέσως, τη μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος».

«Οι πρόσφατες θετικές εξελίξεις σε συνδυασμό με την πρόσφατη άρση των capital controls, αναμένεται να διευκολύνουν την αναβάθμιση των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στη λεγόμενη επενδυτική κατηγορία, εξέλιξη η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την ένταξή τους στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό, με τη σειρά του, θα μειώσει περαιτέρω το κόστος δανεισμού για την ελληνική οικονομία ενισχύοντας την ανάπτυξη και βελτιώνοντας τη βιωσιμότητα του χρέους. Στο θετικό αυτό σενάριο, η αύξηση του ΑΕΠ μπορεί να υψηλότερη σε σχέση με τις τρέχουσες προβλέψεις, και το ποσοστό της να αγγίξει το 3%».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.