Στον τελικό τα Αστέρια της Κ17

Στον τελικό τα Αστέρια της Κ17

Μάιος 18, 2017 - 19:59
0 σχόλια

Στον μεγάλο τελικό του Final-4 του ηλικιακού πρωταθλήματος της Κ17 της Super League θα βρεθεί ο Αστέρας Τρίπολης ο οποίος επικράτησε με 6-5 της Ξάνθης στην διαδικασία των πέναλτι (1-1 κανονικός αγώνας).

Η αρκαδική ομάδα ήταν καλύτερη και είχε τις περισσότερες και τις πιο κλασικές ευκαιρίες του παιχνιδιού ωστόσο βρέθηκε πίσω στο σκορ από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Δουλγέρη στο 57' αλλά ο Κανελλόπουλος με κεφαλιά έκανε το 1-1 στο 83' για πάει το παιχνίδι στην παράταση και στην συνέχεια στα πέναλτι.

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του Κώστα Μπεντεβή και έξαλλοι πανηγυρισμοί από πλευράς Αστέρα. Αρκετός κόσμος στο γήπεδο αλλά και μάτια πολλών μάνατζερ στις κερκίδες του " Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αστέρα Τρίπολης να μπαίνει πιο δυνατά και με περισσότερη όρεξη στον αγωνιστικό χώρο με τους παίχτες του Κώστα Μπεντεβή να θέλουν νε εκμεταλευθούν το γεγονός ότι έπαιζαν στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". Στο 16' οι κιτρινομπλέ έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον Τζίμα να βγαίνει φάτσα με το γκολ με το πλασέ του όμως να περνάει ελάχιστα άουτ. Η Ξάνθη στην συνέχεια ισορόπησε το παιχνίδι και με τον Σουλεϊμάν απάντησαν στην ευκαιρία του Τζήμα με τον Τσιμόπουλο να καταπληκτική επέμβαση να κρατά το μηδέν για τον Αστέρα που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ με την Ξάνθη να εκμεταλεύεται το λάθος του Τσιμόπουλου στο 56' με τον Δουλγέρη στην συνέχεια της φάσης να ανατρέπεται από τον πορτιέρο του Αστέρα και κερδίζει το πέναλτι. Ο Δουλγέρης ανέλαβε και την εκτέλεση, ήταν εύστοχος για το 0-1 στο 57. Στο 58' η αρκαδική ομάδα έφθασε μία ανάσα απόντην ισοφάριση με τον Τζίμα να αστοχεί εξ' επαφής σε κενή εστία. Η πίεση του Αστέρα συνεχίστηκε με τον Αντζοτλά στο 63' να βγαίνει τετ α τετ με τον Ζουρνατζίδη με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να μπλοκάρει την μπάλα μετά από κόντρες πάνω στην γραμμή της εστίας του. Στο 72' ήταν η σειρά της Ξάνθης να απειλήσει με τον Τσιμόπουλο να σταματάει με τα πόδια τον Σουλεϊμάνι. Στην συνέχεια ο Αστέρας πίεσε και στο 83' μετά από μια εξαιρετική επίθετική προσπάθεια και σέντρα από τα δεξιά του Διαμαντόπουλο ο Κανελλόπουλος με κεφαλιά έκανε το 1-1. Στο 87' οι Ακρίτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ιωάννου με τον Αστέρα στο 90' μετά από μια τρομερή ατομική ενέργεια του Κωτσόπουλου να έχει ακόμα μία σπουδαία στιγμή με την μπάλα μετά το πλασέ του να περνάει ελάχιστα άουτ με 1-1 να παραμένει μέχρι το φινάλε και να στέλνει τις δύο ομάδες στην παράταση.

Στην παράταση και στο πρώτο ημίχρονο με την κούραση να είναι εμφανής στα πόδια των ποδοαφαιριστών των δύο ομάδων δεν υπήρξαν μεγάλες ευκαιρίες με τον Αστέρα Τρίπολης ωστόσο να ελέγχει το παιχνίδι και να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Και στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης δεν άλλαξε κάτι δραματικά με τον Αστέρα να είναι η ομάδα που πίεζε έχοντας μάλιστα και πολύ καλή στιγμή με τον Γλέζο με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τέλος και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην διαδικασία των πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι ήταν συναρπαστική όπως και το παιχνίδι με τον Αστέρα να αστοχεί στο δεύτερο του πέναλτι με τον Ρούνη και την Ξάνθη στο τέταρτο με τον Μελιόπουλο. Στο 14ο συνολικά πέναλτι ο Ζουρνατζίδης ο τερματοφύλακας της Ξάνθης βρέθηκε απέναντι από τον Τσιμόπουλο με τον πορτιέρο του Αστέρα να τον νικάει και με σκορ 6-5 να στέλνει τους κιτρινομπλέ στον τελικό.

Αστέρας Τρίπολης (Κ. Μπεντεβής): Τσιμόπουλος, Τσέκος (74' Διαμαντόπουλος), Φωτόπουλος, Ζορμπάς (58' Ντίνε), Χριστόπουλος, Αντζουλάς, Κάρδαρης (58' Κωτσόπουλος), Γλέζος, Τζίμας (74' Ρούνης), Κανελλόπουλος (115' Μαχαίρας), Μαρίνος

Ξάνθη (Κ. Μπεδρέλης): Ζουρνατζίδης, Τριανταφύλλου (90' Τσιτσεκίδης), Λεωντσάκος, Θεοφυλάκης, Μελιόπουλος, Γκατζόγιας (93' Κιολεϊδης), Θυμιάνης, Ιωάννου, Δουλγέρης (70' Γράβας), Σουλεϊμάν (90' Σπυριδωνίδης, 106' Κύπι), Τενεκές

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.