Στον ΑΣΠΕΤ το αρκαδικό ντέρμπι του βάλλει

Στον ΑΣΠΕΤ το αρκαδικό ντέρμπι του βάλλει

Ιανουάριος 17, 2018 - 12:04
0 σχόλια

Αγωνιστική δράση είχαμε το Σαββατοκύριακο και για το πρωτάθλημα κορασίδων βόλεϊ της ΕΣΠΕΠ και στον όμιλο Ι’ όμιλο το βράδυ του Σαββάτου η ομάδα του ΑΣΠΕΤ υποδεχόταν ως τυπικά «γηπεδούχος» την ομάδα του ΣΕΦΑ Αρκαδικού σ’ ένα ακόμη Τριπολίτικο ντέρμπι. Ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που φέτος έχουν βλέψεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος.

Γι’ αυτό το λόγο όλες οι εκτιμήσεις των φίλων του αθλήματος ήθελαν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση να είναι ένα πραγματικό ντέρμπι, ακριβώς όπως συνέβη και στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου που είχε κριθεί στις λεπτομέρειες του τάι-μπρέικ. Στην πραγματικότητα όμως τα κορίτσια του ΑΣΠΕΤ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση είχαν διαφορετική άποψη και με μια εξαιρετική εμφάνιση δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Αρκαδικού την οποία και κέρδισαν με το άνετο 3-0. Μια νίκη που αποφέρει τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στον ΑΣΠΕΤ που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συνεχίσει στην επόμενη φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος!

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά για τις δύο ομάδες που ουσιαστικά συμπορεύονταν στο σκορ μέχρι τα μισά του σετ. Μετά τους 16 πόντους η ομάδα του ΑΣΠΕΤ ανεβάζοντας ρυθμούς κατάφερε να ξεφύγει και να φτάσει στην κατάκτησή του με σκορ 25-19.

Η συνέχεια πάντως ήταν λίγο πιο εύκολη για τα κορίτσια της κας Πεντεφούντη και του κ. Χρονόπουλου. Με σταθερά καλή απόδοση ο ΑΣΠΕΤ κατάφερε να κατακτήσει και το 2ο σετ με το ίδιο σκορ (25-19) έχοντας το προβάδισμα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του.

Η αντίδραση του Αρκαδικού ήρθε στο τρίτο σετ, στο οποίο κατάφερε από νωρίς να πάρει ένα ουσιαστικό προβάδισμα στο σκορ και να προηγηθεί με 9-19. Εκεί όμως τα κορίτσια του ΑΣΠΕΤ πραγματοποιήσαν μια ολική ανατροπή στο παιχνίδι. Με σερί 10 κερδισμένους πόντους κατάφεραν να ισοφαρίσουν το παιχνίδι σε 19-19 και από εκεί και πέρα με την ψυχολογία υπέρ τους να διεκδικήσουν το τρίτο και νικητήριο σετ! Καθοριστική σε εκείνο το χρονικό σημείο του παιχνιδιού αποδείχθηκε η αγωνιστική παρουσία της Μαρίνη, η οποία με διαδοχικούς άσσους γύρισε την κατάσταση στο ματς! Ο ΑΣΠΕΤ προηγήθηκε με 22-20 για να έρθει η ισοφάριση σε 24-24. Στο 25-24 οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης παρακολούθησαν έναν τελευταίο πόντο για τις «τυπικά» γηπεδούχες που κρίθηκαν μετά από ώρα και με τις δύο ομάδες να βγάζουν σπουδαίες άμυνες!

Η νίκη αυτή με 3-0 σετ δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στις κορασίδες του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την πρόκριση στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος αφού η ομάδα δείχνει να έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στην πρώτη δυάδα του ομίλου.

ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ Τρίπολης | 15/01/2017 (20:00).

ΘΕΑΤΕΣ: 150-200.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δοξαράς.

ΣΕΤ: 25-19 | 1ο (23’), 25-19 | 2ο (22’), 26-24 | 3ο (30’).

ΑΣΠΕΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Χρονόπουλος, Ρούλα Πεντεφούντη): Φωτοπούλου, Χρονοπούλου, Παπαδημητρίου, Κοπίτα, Σενγκέργκη, Δέμου, Μαρίνη, Ζάβου, Τριάντου, Άλλκο.

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Νώντας Κοντόπουλος): Οικονόμου, Κάκαρη, Μπισμπίκου Γ., Αλειφεροπούλου, Τράμπα, Οικονομοπούλου, Μπισμπίκου Ευαγ., Παπακωνσταντίνου, Κωτσιοπούλου, Συκαρά, Μπίσσια, Πετροπούλου, Πατρινέλη.

Πηγή: www.contraepithesi.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.