Στον ανακριτή οδηγείται ο Μπαρμπαρούσης

Στον ανακριτή οδηγείται ο Μπαρμπαρούσης

Ιούνιος 20, 2018 - 09:44
0 σχόλια

Για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας απολογείται στον ανακριτή ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής, με αφορμή τη συμφωνία για το Σκοπιανό, κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να προβεί στη σύλληψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής της ΧΑ έκανε λόγο για λεκτικές υπερβολές και για άκομψη φρασεολογία, δηλώνοντας παράλληλα τον απόλυτο σεβασμό του στο Σύνταγμα, στο δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς:

«Σε μικρό μέρος της ομιλίας μου κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων μου στην Ολομέλεια της Βουλής την 16η.06.2018 ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης» ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Κ. Μπαρμπαρούσης και προσέθετε: «Η πρόθεσή μου ήταν στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή μου να θέσω κατά τρόπο εμφατικό το ζήτημα της ευθύνης συγκεκριμένων κρατικών οργάνων από τη λήψη αποφάσεων, που κατά την πολιτική μου άποψη, θα ήταν αφ΄ ενός ζημιογόνα για τα εθνικά συμφέροντα και αφ΄ ετέρου προϊόν επιβολής των εντολών του διεθνούς παράγοντα επί μιας ενδοτικής και αντιπατριωτικής κυβερνητικής στάσης».

Αμέσως μετά την απολογία του κατηγορουμένου, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα αφεθεί ελεύθερος ή όχι. Ανεξάρτητα με το τι θα αποφασίσουν ανακριτής και εισαγγελέας, όμως, η ανάκριση θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.