Στον αέρα το έργο ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης με ευθύνη του Δήμου

Στον αέρα το έργο ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης με ευθύνη του Δήμου

Ιούνιος 07, 2016 - 13:52
2 σχόλια

Έντεκα υπάλληλοι απολύθηκαν

Η ανάδειξη και η αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα για τον Δήμο, για τον πολιτισμό, για την ανάδειξη της περιοχής ολόκληρης της Αρκαδίας. Ωστόσο, όπως φαίνεται, το έργο σταματά και μάλιστα με ευθύνη του Δήμου Μεγαλόπολης, ο οποίος δεν τήρησε τη νόμιμη διαδικασία για την εγκυρότητα της προγραμματικής σύμβασης και, ως εκ τούτου, οι έντεκα συμβάσεις εργασίας του επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού λύονται.

Την Τρίτη 7 Ιουνίου δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η απόφαση με θέμα: «Λύση σύμβασης επιστημονικού προσωπικού και τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης του έργου ''Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης για την υλοποίηση εργασιών Αποκατάστασης και Ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης''».

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «Αποφασίζουμε:

Τη λύση της σύμβασης του παρακάτω προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης του έργου «Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης για την υλοποίηση εργασιών «Αποκατάστασης και Ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης» λόγω του ότι δεν ακολουθήθηκε από τον Δήμο Μεγαλόπολης, η νόμιμη διαδικασία για την εγκυρότητα της προγραμματικής σύμβασης σύμφωνα με το άρθρο 100 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκηση και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τις διατάξεις του άρθρου 8 (παρ. 9 και 10) του Ν. 4071/2012 (ΦΕΚ Α΄85)».

Σημειωτέον ότι το προηγούμενο καλοκαίρι το Αρχαίο Θέατρο άνοιξε τις πύλες του για το κοινό με μια εκδήλωση προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, συγκεντρώνοντας πανελλαδικό ενδιαφέρον.

Όπως είχε επισημανθεί τότε, οι εργασίες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αναδειχθεί ο αρχαιολογικός αυτός χώρος είναι πολλές και η η μη τήρηση της νόμιμης διαδικασίας από πλευράς του Δήμου Μεγαλόπολης έχει ως αποτέλεσμα αφενός την καθυστέρηση του σπουδαίου αυτού έργου και αφετέρου την απόλυση 11 ανθρώπων.

Σημειωτέον ότι οι υπάλληλοι, όπως οι ίδιοι είπαν σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους,  θα κινηθούν νομικά, ενώ δεν έχουν πληρωθεί εδώ και τρεις μήνες.

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ
 


2 Σχόλια

Πως γίνεται να απολύονται από την Αρχαιολογική υπηρεσία άτομα που τα έχει προσλάβει και τα πληρώνει ο δήμος Μεγαλόπολης ; Δεν ξέρουν τι τους γίνεται εκεί μέσα. Και τα λεφτά που τους χρωστάνε ποιός θα τα πληρώσει ; ή βόλεψε τον Τατούλη και την αρχαιολογία το τζάπα για 3 μήνες ; Κανένας δεν πήγε στον εισαγγελέα της Τρίπολης να καταγγείλει την σχιζοφρένεια των απολύσεων από αλλού ντ΄αλλού ;

Ο δημος μεγαλοπολης τα εκανε μανταρα για μια ακομα φορα. ποσο πιο κατω θα πεσουμε αραγε στην μεγαλοπολη; ποιος θα αναλαβει την ευθυνη; δημαρχε θα μιλησεις;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.