Στόχος της νέας διοίκησης να ξεκινήσει σε ένα χρόνο η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

Στόχος της νέας διοίκησης να ξεκινήσει σε ένα χρόνο η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

Ιούλιος 25, 2019 - 13:25
6 σχόλια

 «Η εντολή των Πελοποννησίων είναι να συνεχίσει η πορεία της ΣΔΙΤ»

Την πρόθεσή της να ολοκληρωθεί σε περίπου έναν χρόνο  το έργο ΣΔΙΤ της «Ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων» στην περιφέρεια Πελοποννήσου έδειξε η νέα  περιφερειακή αρχή του κ. Νίκα.

Η νέα περιφερειακή αρχή, που θα αναλάβει από 1η Σεπτεμβρίου,  όπως έχει δείξει θέλει να συνεχίσει το έργο «σημαία» της περιφερειακής αρχής Τατούλη το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια , αλλά όμως δεν έχει καταφέρει να ολοκληρωθεί εξαιτίας των αντιδράσεων, αλλά και λόγω έλλειψης μιας πολιτικής  απόφασης των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο κ. Νίκας συνοδευόμενος από τον κ. Σκαντζό και τον κ. Τσουκαλά βρέθηκαν στα Ιωάννινα και στην ανάλογη  μονάδα που λειτουργεί, προκειμένου να λάβουν την απαραίτητη ενημέρωση και την τεχνογνωσία του έργου, το οποίο μοιάζει με το έργο που θα υλοποιηθεί στην δική μας περιφέρεια.

Ο κ. Σκαντζός σε δηλώσεις του στο ArcadiaPortal, μίλησε για την επίσκεψή τους αναφέροντας ότι ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν αλλά και για το πώς αυτά επιλύθηκαν από τον εκεί περιφερειάρχη κ. Κεχαγιά και από την σύμβουλο κυρία Καλογιάννη.

Πρόκειται για μία άρτια μονάδα της οποίας  οι εργασίες κατασκευής διήρκεσαν περίπου 2 χρόνια, που σέβεται το περιβάλλον, και η δική μας μονάδα θα ακολουθεί το ίδιο πρότυπο, είπε.

Οι Πελοποννήσιοι στις 3 Ιουνίου επέλεξαν τη νέα περιφερειακή αρχή με καθαρή εντολή, εμείς με επικεφαλής τον Παναγιώτη Νίκα οφείλουμε να προχωρήσουμε την εντολή που μας έδωσαν για την διαχείριση των απορριμμάτων , όπως προεκλογικά είχαμε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουμε το έργο ΣΔΙΤ

Μεταξύ άλλων ο κ. Σκαντζός μίλησε για τις βελτιώσεις που θα προσπαθήσουν να επιτύχουν  σε συνεννόηση με την κυβέρνηση προσθέτοντας ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα συναντηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να συζητηθούν οι όποιες βελτιώσεις και αλλαγές μπορούν να γίνουν για την υλοποίηση του έργου.

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε πάρει κάποιες δεσμεύσεις και οφείλουμε να δούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε.

Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων περιφερειακών παρατάξεων δεσμεύτηκε στους Πελοπονήσιους ότι θα προχωρήσει το έργο της ΣΔΙΤ με όποιες βελτιώσεις μπορούν να επιτευχθούν

Ο κ. Σκαντζός απαντώντας σε ερωτήσεις μας σχετικά με τις εκτιμήσεις της περιφερειακής αρχής Νίκα για το πότε θα παραδοθεί το έργο και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του είπε, ότι στόχος είναι έως τον Δεκέμβριο να ενεργοποιηθεί η σύμβαση και σε ένα χρόνο το καλοκαίρι του 2020 σκοπός είναι να έχουν κλείσει όλες οι χωματερές και να έχει τεθεί σε λειτουργία η μονάδα διαχείρισης.

Για το αν θα υπάρξουν αντιδράσεις και για το πώς αυτές θα αντιμετωπιστούν ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος τόνισε «πλέον μετά από αρκετά χρόνια διαβουλεύσεων και αντιδράσεων οι εκλογές είναι καθοριστικές για την εξέλιξη του έργου. Οι πολίτες έδωσαν σαφής εντολή την οποία οφείλουμε να σεβαστούμε»

Τέλος ο κ. Σκαντζός κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση του ΠεΣυ  και τα όσα ακούστηκαν για τις αλλαγές στην «Κλεισθένη» αναφέροντας ότι είναι σαφώς αντίθετος με τις διατάξεις του «Κλεισθένη» που αφορούν την απλή αναλογική, όπως αυτή έγινε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οφείλουμε όλοι να προχωρήσουμε σύντομα και οι περιφέρειες και οι δήμοι στο έργο που έλαβαν εντολή από τους πολίτες και να προχωρήσει η πολυπόθητη ανάπτυξη της χώρας. Οι αλλαγές που προώθησε η σημερινή κυβέρνηση κρίνονται απαραίτητες για να κυβερνηθούν οι περιφέρειες και οι δήμοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν συνεργασίες μεταξύ των παρατάξεων για συνεννόηση επί του έργου που πρέπει να επιτελεσθεί

Έφη Καστραντά


6 Σχόλια

Εγώ γιατί θυμάμαι ότι ο Νίκας πριν εκλεγεί Περιφερειάρχης (τρομάρα του!!!) ήταν αντίθετος με το έργο?

Κύριε πρώην Δήμαρχε και από 1η Σεπτέμβρη περιφερειακέ σύμβουλε γίνατε θιασώτης και υπέρμαχος του ΣΔΙΤ, όταν κατηγορούσατε σε κάθε ευκαιρία (συνεδριάσεις ΦοΔΣΑ, κλπ) τον Τατούλη για το εν λόγω έργο... Είχατε πολεμήσει το έργο με κάθε τρόπο και σε τέτοιο βαθμό που βγάζατε ακόμα και προσωπικό μένος εναντίον του Τατούλη.. τι άλλαξε; Θα θέλαμε να μας απαντήσετε...

Στο δρόμο που χάραξε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β.Γιαννακούρας που μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο και τον εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιάννη Σταματάκο ήταν οι πρώτοι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου που επισκέφτηκαν το εργοστάσιο στα Γιάννενα τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του...Όποιος ενδιαφέρεται για τον τόπο το έχει δείξει και εμπράκτως.. αλλά δυστυχώς διάφορα προσκόμματα δεν άφησαν να έχει ήδη ξεκινήσει και εδώ το έργο των απορριμμάτων.. έστω και αργά το έργο πρέπει να αρχίσει για να τελειώνουμε με τα σκουπίδια..

ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΚΑΝΤΖΟ? ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΝΙΚΑ? ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ? ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

κ. Δήμαρχε, οι δηλώσεις σας για τροποποίηση του ΣΔΙΤ, για αναλογιστικη μελέτη του ΦΟΔΣΑ, για μεθοδεύσεις Τατουλη, για επαναδιαπραγματευση των όρων, για ασύμφορο έργο ΤΙ ΈΓΙΝΑΝ;; ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΟΥΜΠΕΣ ΠΡΙΝ ΑΚΌΜΑ ΑΝΑΛΆΒΕΤΕ;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.