Στόχος η αποκατάσταση και αξιοποίηση εμβληματικών κτιρίων στη Γορτυνία

Στόχος η αποκατάσταση και αξιοποίηση εμβληματικών κτιρίων στη Γορτυνία

Οκτώβριος 29, 2019 - 11:31
0 σχόλια

Για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος I» με χρηματοδότηση μέχρι 2,5 εκατ. ευρώ για την «Ανέγερση ή/και Αποκατάσταση Δημοτικών κτιρίων» με τίτλο «Ανέγερση και Επανάχρηση δημοτικών κτιρίων» και «Ανέγερση ή/και Αποκατάσταση Δημοτικών κτιρίων» με τίτλο «Αξιοποίηση/αποκατάσταση εμβληματικών κτιρίων Δημοτικής περιουσίας» συζήτησαν στο δημοτικό συμβούλιο Γορτυνίας.

Η εισήγηση του δήμαρχου κ. Κούλη Ε. στα θέματα 3 και 4 στην ημερίσια διάταξη περιελάμβανε τα Λουτρά της Ηραίας, το κοινοτικό κατάστημα Τροπαίων, την επέκταση του δημαρχείου και του Παρθεναγωγείου Δημητσάνας στις κατηγορίες που προβλέπονται.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η διαμόρφωση του πολυχώρου (γυμναστηρίου) στη Δημητσάνα σε αίθουσα που θα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Γορτυνίας.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιαννόπουλος έθεσε και το θέμα του σχολαρχείου στο Βελιμάχι, ενώ ο κ. Φράγκος πρότεινε να γίνουν τα έργα, αλλά να μην χρηματοδοτηθούν από τον πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Μέλη της μείζονος μειοψηφίας καταψήφισαν την πρόταση της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία αίθουσας για το δημοτικό συμβούλιο αφού, όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων, από τη Γορτυνία λείπουν χώροι άθλησης και πραγματοποίησης εκδηλώσεων.

Για το τέταρτο θέμα που αφορούσε στα εμβληματικά κτίρια, προτάθηκε το Παρθεναγωγείο της Δημητσάνας.

Ο πρόεδρος του Βυζικίου παρενέβη στη διαδικασία και διαμαρτυρόμενος είπε ότι στο Βυζίκι υπάρχουν εμβληματικά κτίρια που θα έπρεπε να είχαν ενταχθεί στην εισήγηση. Το πρώτο ήταν το Παρθεναγωγείο, που είναι στο κέντρο του χωριού και τώρα είναι λαογραφικό μουσείο, αλλά και το αναψυκτήριο και βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.