Στόχος η ανάδειξη νέων περιπατητικών μονοπατιών στην Πελοπόννησο (vid)

Στόχος η ανάδειξη νέων περιπατητικών μονοπατιών στην Πελοπόννησο (vid)

Νοέμβριος 07, 2017 - 18:37
0 σχόλια

Στην 3η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη εκπροσώπων πιστοποιημένων μονοπατιών στη Δημητσάνα βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας  ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας και προσωπικά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του οποίου μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του .

Μία σημαντική εκδήλωση, αφού στην Αρκαδία και στη Γορτυνία βρίσκεται το πρώτο πιστοποιημένο μονοπάτι στην χώρα, από το 2015, το Menalon trail.

Ένα μονοπάτι που ξεκίνησε από τον Ioannis Lagos Hora Stemnitsa και τον Γιώργο Κούλαρη, στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια. Αλλά συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους τους εθελοντές  χάρη στην συμβολή των οποίων το μονοπάτι υλοποιήθηκε και πιστοποιήθηκε.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννακούρας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης

"Ο τόπος μας είναι ιδανικός για περιπατητικό τουρισμό, γιατί έχει εκτός από ένα ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον, πολλούς ιστορικούς και γραφικούς οικισμούς, που βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους,  έχει φαράγγια, έχει μοναστήρια και βέβαια έχει και άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα (παραλίες, ξεχωριστή γαστρονομία και φιλόξενους ανθρώπους) που μπορούν να τον αναδείξουν σε κορυφαίο εναλλακτικό τουριστικό προορισμό.

Εμείς, ως Περιφέρεια Πελοποννήσου, από την πρώτη στιγμή στηρίζουμε την προσπάθεια για την πιστοποίηση των μονοπατιών και βρισκόμαστε στη διαδικασία για την ανάδειξη και άλλων μονοπατιών,κυρίως ιστορικών, όπως αυτό από το οποίο περνούσαν οι Σπαρτιάτες όταν έκαναν εκστρατείες είτε στην Αθήνα, είτε βορειότερα."

 

Video: 

Στη Δημητσάνα η 3η ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη πιστοποιημένων μονοπατιών


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.