Στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία θα κατεβεί ο Κώστας Βλάσης

Στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία θα κατεβεί ο Κώστας Βλάσης

Ιανουάριος 31, 2018 - 12:50
3 σχόλια

Στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα θα συμμετάσχει ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Βλάσης, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως αναφέρει ο ίδιος στην ανάρτησή του, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο οι Έλληνες πάνε κόντρα «στη λογική του καναπέ», και τιμούν την ιστορία τους. Διαβάστε αναλυτικά:

Την Κυριακή ενώνουμε τις φωνές μας για τη Μακεδονία!

Το συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία δεν είναι μια απλή συγκέντρωση εντυπώσεων, αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη είναι για τον καθένα από εμάς – εφόσον το πιστεύει - ένα προσωπικό ραντεβού από το οποίο δεν πρέπει να λείψει!

Γιατί ενώνοντας τις φωνές μας την Κυριακή πάμε κόντρα στη “λογική του καναπέ” και σε όσους μας θέλουν άνευρους και βωβούς απέναντι σε όσα μας ενοχλούν. Γιατί στο συλλαλητήριο της Κυριακής δεν κατεβαίνουμε με κομματικές ταυτότητες, αλλά με γνώμονα μόνο το εθνικό μας συμφέρον. Ενώνουμε τις φωνές μας και γυρίζουμε την πλάτη μας σε όσους χρησιμοποιούν τη συγκέντρωση αυτή προς ίδιο όφελος!

Την Κυριακή βροντοφωνάζουμε ΟΧΙ στην εκχώρηση του ονόματος, της ιστορίας και του πολιτισμού της Μακεδονίας μας. Αλήθεια έχουν αναλογιστεί εκείνοι που “διαπραγματεύονται” την ανεκτίμητη αξία της ιστορίας και του πολιτισμού της Μακεδονίας, που απ' ό,τι φαίνεται είναι πρόθυμοι να εκχωρήσουν;

Την Κυριακή διατρανώνουμε τη διαφωνία μας και τιμούμε την ιστορία μας κι εκείνους που την έγραψαν μέσα από τους ένδοξους αγώνες τους. Εκφράζοντας ειρηνικά και δημοκρατικά την αντίθεσή μας σε όσα η μυστική διπλωματία θέλει να επιτύχει εις βάρος των Ελλήνων, μένουμε πιστοί σ' αυτά που προστάζει η εθνική συνείδηση και η υπερηφάνεια μας, παλεύουμε για το ορθό και το ηθικό. Φυσικά και μια δίκαιη και έντιμη λύση είναι το ζητούμενο και για τους δύο λαούς, αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορούμε να εκχωρήσουμε το παρελθόν μας και να δυναμιτίσουμε το μέλλον μας.

Γιατί όταν δε σεβόμαστε την ιστορία μας, τότε εκείνη κατά πάσα πιθανότητα θα μας γυρίσει την πλάτη και αυτό θα είναι εις βάρος των παιδιών μας και όλων των επόμενων γενεών. Κι αν κάποιοι δεν έχουν την απαραίτητη ιστορική γνώση και συνείδηση για να διαχειριστούν σωστά την κατάσταση, τότε οφείλουμε εμείς να τους δείξουμε με κάθε τρόπο πως δεν θα δώσουμε διαβατήριο στο ψέμα και την παραχάραξη της ιστορίας.

Γι' αυτό θα είμαι κι εγώ ανάμεσα στους συμπατριώτες μου την Κυριακή, γιατί η αγάπη για την πατρίδα μας οφείλει να μας ενώνει, γιατί η φωνή όλων μας μπορεί να κάνει τη διαφορά, γιατί δεν μπορούμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα “μικρότερη”!

 


3 Σχόλια

Επιτέλους ήρθε η ιστορική στιγμή να λάβει μια φανερή και σαφή θέση ο κ. Βουλευτής για ένα ζήτημα που αφορά τον Ελληνικό Λαό. Ωστόσο, για να προβεί σε αυτή τη γενναία κίνηση δεν θα έπρεπε να παραγνωρίζουμε το εξής: ο κ.Βουλευτής κρύβεται πίσω από την παλαιά θέση του Πολιτικού του Πάτρωνα, Αντώνη Σαμαρά, και για αυτό τον λόγο προβαίνει στην δημοσιοποίηση της θέσης του, η οποία αποτελεί οπισθοδρόμηση σε σχέση με τις πάγιες θέσεις της Ελληνικής Διπλωματίας όπως εκφράστηκε τελευταία από τον τότε Αρχηγό της ΝΔ, Κ.Καραμανλή. Βέβαια, για τις μνημονιακές δεσμεύσεις πώλησης μονάδων της ΔΕΗ (1)

Συνέχεια από (1) φοβήθηκε να παραβρεθεί στο συλλαλητήριο των Μεγαλοπολιτών ελλείψει του κατάλληλου πολιτικού δεκανικίου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.