Στο Ναύπλιο για τα Θεοφάνια ο Παναγιώτης Νίκας (pics,vid)

Στο Ναύπλιο για τα Θεοφάνια ο Παναγιώτης Νίκας (pics,vid)

Ιανουάριος 06, 2020 - 18:01
0 σχόλια

Με κάθε επισημότητα, πολύ κρύο και  πολύ κόσμο ,παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ,των βουλευτών Ανδρέα Πουλά και Γιάννη Ανδριανού, του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας  Γιάννη Μαλτέζου,του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου,του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σχοινοχωρίτη,περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας, τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι του Ναυπλίου σήμερα Κυριακή 6/1/2020 από το Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο.

Αρκετοί ήταν και φέτος αυτοί που αψήφισαν το τσουχτερό κρύο και τα παγωμένα νερά και βούτηξαν για το σταυρό.
Τα Αγία Θεοφάνια είναι μία από τις αρχαιότερες εορτές της εκκλησίας μας η οποία θεσπίσθηκε το 2ο αιώνα μ. Χ. και αναφέρεται στη φανέρωση της Αγίας Τριάδας κατά τη βάπτιση του Ιησού Χριστού. Σήμερα γιορτάζουν οι Φωτεινή, Φανή, Φώτιος, Τριάδα, Ουρανία, Ιορδάνης, Ιορδάνα, Περιστέρης, Περιστέρα, Θεοφάνης, Θεοφανία και Θεοχάρης.
(φωτογραφίες-βίντεο eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος)
 

argolidaportal.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.