Στο Μαξίμου πάλι οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου για τα απορρίμματα

Στο Μαξίμου πάλι οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου για τα απορρίμματα

Μάιος 05, 2016 - 09:28
0 σχόλια

Το απόγευμα της Πέμπτης 5 Μαΐου 2016, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, καθώς πρέπει να αποκρυσταλλωθεί η γνώμη των Δήμων για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου και ώρα 10.00, στο Μέγαρο Μαξίμου, οι 26 Δήμαρχοι της Πελοποννήσου έχουν κληθεί ενώπιον της Διυπουργικής Επιτροπής Μεγάλων Έργων, προκειμένου να εκφράσουν την άποψή τους για το θέμα.

Πρόκειται για δεύτερη συνάντηση με τους 26 δημάρχους της Πελοποννήσου, για την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει τοπική διαχείριση υπό προϋποθέσεις, βεβαίως εφόσον αλλάξει το νομικό πλαίσιο και με οικονομική υποστήριξη εκ μέρους του Κράτους, ενώ η διαδικασία θα μπορούσε να ξεκινήσει από τις 6 μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου. Εκτίμησή του είναι ότι η διαδικασία μάλλον θα προχωρήσει με ΣΔΙΤ, με τις βελτιώσεις που έχει επιφέρει η Κυβέρνηση στο διαγωνισμό της Περιφέρειας.

«Φαίνεται πως οδηγούμαστε σε λήψη αποφάσεων για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, θέμα που εκκρεμεί επί δεκαετίες», δήλωσε ο κ. Νίκας.

Στη συνάντηση της 1ης Μαρτίου είχαν παραστεί ο Υπουργός Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέξανδρος Φλαμπουράρης, ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, καθώς και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρος Χαρίτσης.

Οι υπουργοί είχαν ενημερώσει τους δημάρχους για τις αλλαγές της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία, που είχαν επιτευχθεί μέχρι στιγμής και είχαν παραλάβει απ’ αυτούς γραπτά ερωτήματα και προτάσεις, τις οποίες δεσμεύτηκαν ότι θα επεξεργαστούν και θα απαντήσουν άμεσα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.