«Στο Λεωνίδιο από μικρά παιδιά φτιάχνουμε αερόστατα» (video)

«Στο Λεωνίδιο από μικρά παιδιά φτιάχνουμε αερόστατα» (video)

Απρίλιος 01, 2015 - 17:30
1 σχόλια

Το Λεωνίδιο είναι ένας ξεχωριστός τόπος. Από τη μια η θάλασσα, από την άλλη τα κόκκινα απότομα βράχια του, και στη μέση ένας χρυσοπράσινος ελαιώνας. Ένα ζωντανό χωριό όλον τον χρόνο, με ποικιλία τοπίων και ζεστούς, φιλόξενους ανθρώπους.

Το Πάσχα πλησιάζει, και στο Λεωνίδιο, την πρωτεύουσα της Νότιας Κυνουρίας, το Πάσχα είναι ξεχωριστό. Το βράδυ της Ανάστασης, εκατοντάδες μικρά αερόστατα αφήνονται να πετάξουν στον ουρανό, φωτίζοντας όλον τον τόπο με τις φλόγες τους.
Έτσι, ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας ετοίμασε ένα βίντεο, στο οποίο αφενός αναδεικνύονται οι ομορφιές του τόπου και αφετέρου εξιστορείται μέσα από τα μάτια ενός μικρού αγοριού η τέχνη του να φτιάχνεις τα μικρά αυτά αερόστατα, που είναι πια αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης του χωριού.

«Στο Λεωνίδιο από μικρά παιδιά φτιάχνουμε αερόστατα» τιτλοφορείται το βίντεο, στο οποίο παρακολουθούμε ένα μικρό αγόρι να σχεδιάζει ένα αερόστατο, και ύστερα, κάνοντας μια βόλτα με το ποδήλατό του, να συγκεντρώνει όλα τα υλικά που θα συνθέσουν τη δημιουργία του: πρώτα ένα καλάμι, που θα το καθαρίσει με υπομονή στην παραλία του χωριού, έπειτα, σύμφωνα με το προσχέδιό του, θα κολλήσει τις κόλλες του χαρτιού με προσοχή και θα τις αφήσει να στεγνώσουν ανά δύο κομμάτια, ύστερα θα ενώσει όλα τα κομμάτια μαζί φτιάχνοντας ένα «στρίφωμα» στις άκρες.

Μετά, ο μικρός τεχνίτης θα φτιάξει το «κουπέ», θα το κόψει και θα το κολλήσει. Όταν η κόλλα στεγνώσει καλά, θα προσαρμόσει το καλάμι στη βάση του κουπέ, που θα δώσει στο αερόστατο το στρογγυλό του σχήμα και θα το ράψει.

Όταν τελειώσουν όλα αυτά, το μικρό αγόρι και η παρέα του θα κάνουν το αερόστατο να πετάξει πάνω από το χωριό, στερεώνοντας ένα σύρμα διαμετρικά στο άνοιγμα της κατασκευής όπου κρεμούν ένα κουρέλι στο οποίο ανάβουν φωτιά.
Το ταξίδι του μικρού αερόστατου αρχίζει

Δείτε το βίντεο του Studio Χιώτη

Video: 

Στο Λεωνίδιο από μικρά παιδιά φτιάχνουμε αερόστατα


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Τέλειος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.