Στο «κόκκινο» η εγκληματικότητα - Ζητούν Τοπικό Αστυνόμο στον Τυρό

Στο «κόκκινο» η εγκληματικότητα - Ζητούν Τοπικό Αστυνόμο στον Τυρό

Ιούνιος 19, 2018 - 09:27
1 σχόλια

Στην προώθηση της λειτουργίας του θεσμού του «Τοπικού Αστυνόμου» θέλουν να προχωρήσουν στον Τυρό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας συγκρότησε  Επιτροπή η οποία πρώτα θα επισκεφθεί την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας και εν συνεχεία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη & Δημόσιας Τάξης προκειμένου να τεθεί το θέμα στο υψηλότερο επίπεδο.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά τις επαναλαμβανόμενες διαρρήξεις που γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Τυρό, με τους κατοίκους να έχουν θορυβηθεί και πολλές φορές να έχουν πάρει αυτοί το νόμο στα χέρια τους και να κυνηγάνε τος διαρρήκτες.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Τυρού ο οποίος ανέφερε τα εξής:

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αν θυμάστε το Δημοτικό Συμβούλιο είχε λάβει την υπ’ αριθμ. 138/2017 απόφαση με θέμα «Περί της έκδοσης ψηφίσματος για τις κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας». Το Ψήφισμα ήταν το εξής:

«Στο Δήμο μας έχουν παρατηρηθεί διαρρήξεις σε σπίτια συμπολιτών μας. Τα φαινόμενα αυτά τείνουν να είναι όλο και περισσότερο και το τελευταίο διάστημα με μεγαλύτερη συχνότητα και περισσή αυθάδεια. Τα πρωτόγνωρα αυτά δεδομένα μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν, γιατί εκτός των άλλων αφαιρούν και ένα μεγάλο πλεονέκτημα της περιοχής μας που είναι η ασφάλεια. Με μεγάλη ανησυχία οι κάτοικοι του Δήμου μας παρακολουθούν το φαινόμενο αυτό, το οποίο δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στον κοινωνικό ιστό του Δήμου μας. Με το Ψήφισμα αυτό εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και διαμαρτυρίας μας για τα ανωτέρω φαινόμενα στους αρμόδιους Φορείς: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, Α.Τ. Λεωνιδίου, Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου.
Δεύτερον: να κινηθεί η διαδικασία και μέσω αποστολής της παρούσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, στο Αστυνομικό Τμήμα Λεωνιδίου για την εγκατάσταση τοπικού αστυνόμου στη Δημοτική Ενότητα Τυρού, σε χώρο που θα παραχωρηθεί από το Δήμο Νότιας Κυνουρίας, ήτοι αίθουσα ή χώρος αυτόνομος του Δημοτικού Καταστήματος της Δημοτικής Ενότητας Τυρού, με τον απαραίτητο εξοπλισμό».

Σε εκτέλεση, αυτής της απόφασης επισκέφθηκα με τον κ. Δήμαρχο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον ιδιαίτερο του Υπουργού και είχαμε μια συζήτηση προς αυτή την κατεύθυνση. Το ρεζουμέ της υπόθεσης ήταν ότι ανέμεναν κάποιο έγγραφο, από την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας.

Πράγματι η Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου, εισερχόμενο δικό μας 3512/17-4-2018 και με θέμα «Αίτημα για τη λειτουργία του θεσμού του τοπικού αστυνόμου στη Δ.Ε. Τυρού» αναφέρει τα εξής:

«Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού σας γνωρίζουμε ότι από την Υπηρεσία μας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της για την όσο το δυνατόν καλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή του Δήμου και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων. Επιπρόσθετα και ανάλογα με τις δυνατότητες της Διευθύνσεως και τις λοιπές υπηρεσιακές ανάγκες διατάσσονται και εκτελούν υπηρεσία σε τακτά χρονικά διαστήματα, ήτοι 2 έως 4 φορές την εβδομάδα στην περιοχή του Δήμου οι επιχειρησιακές ομάδες της Διευθύνσεως (ΟΠΚΕ ΚΑΙ ΟΕΠΤΑ), ενώ 2 φορές την εβδομάδα διέρχονται από απομακρυσμένα κυρίως χωριά του Δήμου οι κινητές αστυνομικές μονάδες της Διευθύνσεως.
Δεύτερον: κατόπιν των ανωτέρω από την Υπηρεσία μας δεν προτείνεται η λειτουργία του θεσμού του τοπικού αστυνόμου στη Δ.Ε. Τυρού, δικαιοδοσίας σας, καθόσον, κατά την άποψή μας, η συγκεκριμένη περιοχή αστυνομεύεται επαρκώς από το Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Κυνουρίας, η δε εγκληματικότητα σύμφωνα με τα τηρούμενα στην Υπηρεσία μας στοιχεία κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα».

Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, είναι απορριπτική η εισήγηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης σε συγκεκριμένα αιτήματα που θέσαμε.
Είχε γίνει μια συζήτηση και την προηγούμενη φορά και προς την κατεύθυνση να προκύψει μια Επιτροπή αποτελούμενη από τον κ. Δήμαρχο και από τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και να επισκεφθούν σε πρώτη φάση την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, κατά σειρά ιεραρχίας, και εν συνεχεία τον ίδιο Υπουργό και να του εκθέσουνε, στο ανώτατο επίπεδο, τα συγκεκριμένα θέματα.
Προφανώς δεν μας ικανοποιεί, εμένα τουλάχιστον ως Αντιδήμαρχο Τυρού, φαντάζομαι και τους συναδέλφους, η εισήγηση αυτή, διότι όλοι γνωρίζουμε τι γίνεται στην καθημερινότητα και δεν αναφέρομαι μόνο στη ληστεία του καταστήματος του Τυρού, αλλά η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα είναι σε καθημερινή, θα έλεγα, δράση.

Παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα ειδικά στα site τα τοπικά ότι οι κάτοικοι των Πελετών έχουν αναλάβει δράση οι ίδιοι για να αστυνομεύσουνε τις περιουσίες τους.

Άρα λοιπόν, η πρόταση η δικιά μου είναι συγκρότηση της Επιτροπής που ανέφερα: ο κ. Δήμαρχος, ο κ. Αθανασόπουλος, ο κ. Ψαρολόγος και ο κ. Χείλαρης και ιεραρχικά πρώτα να επισκεφθούνε την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας και εν συνεχεία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να τεθεί το θέμα στο υψηλότερο επίπεδο που μπορεί να τεθεί, προς την κατεύθυνση του Ψηφίσματος και των αιτιάσεων που προέβαλε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαμορφώθηκαν δύο προτάσεις προς ψήφιση:

Η πρώτη πρόταση όπως διατυπώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Τυρού κ. Σωτηρόπουλο έχει ως εξής:
«Να συγκροτηθεί Επιτροπή αποτελούμενη από τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Σωτηρόπουλο Μιχαήλ (εκπρόσωποι πλειοψηφίας), τον κ. Τσουκάτο Αντώνιο (εκπρόσωπο μείζονος), και τον κ. Ψαρολόγο Γεώργιο (εκπρόσωπο ελάσσονος), η οποία πρώτα να επισκεφθεί την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας και εν συνεχεία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη & Δημόσιας Τάξης να τεθεί το θέμα στο υψηλότερο επίπεδο, προς την κατεύθυνση του Ψηφίσματος και των αιτιάσεων που προέβαλε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (138/2017, ΑΔΑ: 7ΜΕΛΩΚΝ-0ΔΓ)».

Η δεύτερη πρόταση όπως διατυπώθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χείλαρη έχει ως εξής:
«Πέρα από τα έγγραφα που είχε αποφασίσει παλαιότερα το Δημοτικό Συμβούλιο, να συσταθεί Επιτροπή και να πάει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη & Δημόσιας Τάξης με αίτημα την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του Α.Τ. Λεωνιδίου. Όχι στα σχέδια που έχουνε μετά την υποβάθμιση του στην κατάργησή του».

Έτσι το ΔΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία και:

Συγκροτεί Επιτροπή αποτελούμενη από τον κ. Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο κ. Σωτηρόπουλο Μιχαήλ (εκπρόσωποι πλειοψηφίας), τον κ. Τσουκάτο Αντώνιο (εκπρόσωπο μείζονος), και τον κ. Ψαρολόγο Γεώργιο (εκπρόσωπο ελάσσονος), η οποία πρώτα να επισκεφθεί την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας και εν συνεχεία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη & Δημόσιας Τάξης προκειμένου να τεθεί το θέμα στο υψηλότερο επίπεδο, προς την κατεύθυνση του Ψηφίσματος και των αιτιάσεων που προέβαλε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (138/2017, ΑΔΑ: 7ΜΕΛΩΚΝ-0ΔΓ).

Κατά της ανωτέρω απόφασης και υπέρ της απόφασης και υπέρ της πρότασής του όπως αυτή διατυπώθηκε στο εισηγητικό μέρος ψήφισε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χείλαρης Νικόλαος.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΥΡΟΥ.. ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ;;;; ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ... ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΛΑΣΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.....ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ....ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑΜΙΛΑΕΙ;;;;ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΕΝΥΣΧΥΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ Α.Τ. ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ.....ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΚΙΟΥΣ...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.