Στο ΚΔΑΥ Τρίπολης τα ανακυκλώσιμα της Κορίνθου

Στο ΚΔΑΥ Τρίπολης τα ανακυκλώσιμα της Κορίνθου

Αύγουστος 31, 2016 - 09:21
1 σχόλια

Εδώ και αρκετούς μήνες επικρατεί αναβρασμός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε σχέση με το χρόνιο πρόβλημα των απορριμμάτων. Υπενθυμίζουμε ότι έχουν ήδη κατατεθεί τα σχέδια διαχείρισης των Δήμων και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την έγκριση -ή όχι- της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί από τους περισσότερους Δήμους στη διαλογή στην πηγή και στην ανακύκλωση. Έτσι, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων συνεδρίασε και μεταξύ των άλλων εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η αναγκαιότητα σύναψης σύμβασης με ιδιώτη για τη μεταφορά προδιαλεγμένων δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας. Πρόκειται για τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα τα οποία θα μεταφέρονται στο ΚΔΑΥ της Τρίπολης.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του δήμου, η δημοτική αρχή κατέδειξε με οικονομικά, εργασιακά, περιβαλλοντικά κ.ά. επιχειρήματα ότι είναι η πλέον συμφέρουσα λύση από το να  μεταφέρονται με τα απορριμματοφόρα του Δήμου στην Τρίπολη.

Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Κορινθίων αιτήθηκε στην ΕΕΑΑ να του επιτραπεί να παραδίδει τα ανακυκλώσιμα υλικά σε οποιονδήποτε ΚΔΑΥ πλην του ιδιωτικού ΚΔΑΥ που συγκεντρώνει τα ανακυκλώσιμα υλικά του Νομού.
 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.