Στο Κατάρ, αδελφέ Μαρινόπουλε, στο Κατάρ!

Στο Κατάρ, αδελφέ Μαρινόπουλε, στο Κατάρ!

Ιούνιος 29, 2016 - 20:19
0 σχόλια

Σκάει η μπόμπα στην αγορά, τρέχουν όλοι να κρυφτούν. Ο λόγος για το «μπαμ», το «κανόνι» του Μαρινόπουλου στην αγορά ο οποίος συνολικά χρωστάει το 1% του ΑΕΠ της χώρας, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ!

Ε, ρε φράγκα που έχουν τα υπερ-μπακάλικα!

Η εταιρία χρωστάει και της... Μιχαλούς, βεβαίως, αν κρίνουμε από τον τρόπο με τον οποίον αποφάσισε να βγάλει χρήμα. Ήτοι: έκανε υπερπροσφορές στα προϊόντα της, χωρίς να έχει κέρδη, έγινε ανταγωνιστική για να εξαγοράσει άλλα σουπερμάρκετ, φέσωσε κανονικότατα τους πιστωτές της, εξοφλώντας όμως κάποια από τα εκατοντάδες ευρώ των δανείων της -ασφαλώς μένουν και κάμποσες εκατοντάδες ακόμα να εξοφληθούν- χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια στην Εφορία, στο ΙΚΑ, σε 13.000 υπαλλήλους.

Οι τράπεζες λένε ότι οι μέτοχοι της εταιρίας πρέπει να βάλουν χρήμα. Οι μέτοχοι λένε ότι δεν έχουν χρήματα, και στην τελική δεν είναι υποχρεωμένοι να βάλουν χρήματα. Αλλά η νοστιμιά είναι αλλού.

Το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τους προμηθευτές, οι οποίοι ΔΕΝ θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω, καταγγέλλει ότι η Μαρινόπουλος έχει δεμένο τον γάιδαρό της σε... φοίνικα στο Κατάρ,

Πρόκειται για έναν γάιδαρο αξίας 750 εκατ. ευρώ. Δηλαδή τα μισά περίπου από όσα χρωστάει. Η εταιρία του Κατάρ, το fund, ανήκει στη Μαρινόπουλος, και μάλιστα εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης των κτιρίων που η Μαρινόπουλος ενοικιάζει στην Ελλάδα.

«Ο πρόσφατος έλεγχος τίτλων που διενεργήσαμε στα υποθηκοφυλακεία απέδειξε, ότι από την ακίνητη περιουσία ύψους τουλάχιστον 750 εκατομμυρίων (αντικειμενική αξία) που είχε η εταιρεία το έτος 2010, σήμερα δεν υπάρχει παρά πολύ μικρό μέρος αυτής, ένα τμήμα έχει μεταβιβαστεί σε Τράπεζες έναντι χρεών, το δε μείζον στο ανωτέρω fund στο Κατάρ, η δε Μαρινόπουλος υπέγραψε αμέσως μετά τις μεταβιβάσεις μισθωτήρια συμβόλαια με τεράστια ενοίκια στους καινούργιους “ιδιοκτήτες”.

»Αποτέλεσμα αυτής της μεθόδευσης, ήταν αφενός να επιβαρυνθεί με μεγάλα λειτουργικά έξοδα, αφετέρου να χάσουν οι πιστωτές την δυνατότητα ικανοποίησης των απαιτήσεών τους», λένε οι δικηγόροι των προμηθευτών.

Τσάάάάκ! Σιγά μην ιδρώσει το αφτάκι... Στην Ελλάδα άμα χρωστάς το 1% του ΑΕΠ, θα την βγάλεις καθαρή. Αν χρωστάς 50 ευρώ, η Εφορία σού στέλνει ραβασάκια στο TAXIS.

Μήπως το χρέος του Μαρινόπουλου το φεσωθούμε εμείς; Μαζί με της ΝΔ και του ΠαΣοΚ τα δάνεια; Μαζί με του Μεγάρου τις χασούρες; Μαζί με την υπεξαίρεση των Φλώρου και Μηλιώνη της Energa που δεν απέδιδαν φράγκο στον ΕΕΤΗΔΕ και αντί να πάνε στην μπουζού πήγαν Μύκονο;..

Διότι οι τράπεζες θα τα πάρουν τα φράγκα τους. Εν ανάγκη, από τη δική μας τσέπη!

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.