Στο φαράγγι του ποταμού Νέδοντα εξόρμησε ο ΣΑΟΟ (pics)

Στο φαράγγι του ποταμού Νέδοντα εξόρμησε ο ΣΑΟΟ (pics)

Οκτώβριος 12, 2018 - 14:30
0 σχόλια

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων πραγματοποίησε μια θαυμάσια εξόρμηση στο φαράγγι του Νέδοντα, στις παρυφές της Καλαμάτας.

40 ορειβάτες ξεκίνησαν την πορεία από το Χάνι του Λαγού, λίγο μετά την πεντάτοξη γέφυρα του μηχανικού Μασουρίδη. Για μισή περίπου ώρα μάς συνόδευε το κελάρυσμα του ποταμού ο οποίος ήταν αρκετά ορμητικός λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων. Ακολουθώντας το μονοπάτι κατευθυνθήκαμε νότια. (Το μονοπάτι είναι το παλαιό καλντερίμι που χρησιμοποιείτο από τα αρχαία χρόνια ώς την κατασκευή του αμαξιτού δρόμου και ήταν τμήμα του δικτύου από  την Σπάρτη μέχρι την Καλαμάτα). Θαυμάσαμε τη δεξιοτεχνία παλιών μαστόρων οι οποίοι είχαν τοποθετήσει τεράστια αγκωνάρια για να στηρίξουν το καλντερίμι. Έπειτα από τέσσερις ώρες περίπου πορείας, φτάσαμε στην ιστορική Ι.Μ. Βελανιδιάς (από όπου ξεκίνησαν οι επαναστάτες που κατέλαβαν την Καλαμάτα στις 23/03/1821) και από εκεί σε μισή ώρα βρεθήκαμε στην πόλη της Καλαμάτας. 

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.