Στο Διεθνές Φεστιβάλ Cosmopolis ο Χορευτικός Σύλλογος «Τεγέα»

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Cosmopolis ο Χορευτικός Σύλλογος «Τεγέα»

Ιούλιος 22, 2016 - 10:08
0 σχόλια

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Cosmopolis το οποίο αποτελεί το ετήσιο σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της Καβάλας αλλά και ολόκληρης της χώρας συμμετέχει ο Χορευτικός Σύλλογος «Τεγέα» με με 20 χορευτές και 5 μουσικούς.

Θέλοντας να απαγκιστρωθεί από ταυτότητες και καλλιτεχνικές εξειδικεύσεις που γρήγορα θα έφερναν τον  κορεσμό στη δημιουργία του προγράμματος της επόμενης διοργάνωσης, το Cosmopolis αποφάσισε να στηριχθεί σε αυτούς καθαυτούς τους πολιτισμούς του κόσμου μέσα από όσο το δυνατόν μία πιο ολοκληρωμένη παρουσίασή τους.

Βασικός σκοπός του Cosmopolis είναι η γνωριμία των πολιτισμών, η ανάδειξη των διαφορών και η ανταλλαγή εμπειριών μέσα σε ένα πνεύμα κατανόησης και αποδοχής. Μέσα από μία γιορτή, από αυτές, τις παλιές που χόρευες αγκαλιασμένος δίχως να νοιάζεσαι ποιος είναι ο διπλανός σου.

Ο χορευτικός Σύλλογος «ΤΕΓΕΑ» βρίσκεται στην Καβάλα και συμμετέχει στο φεστιβάλ. Να αναφέρουμε ότι ο Σύλλογος  λειτουργεί από το 1994 ως «Περιφερειακό Παράρτημα του Λυκείου Ελληνίδων Τρίπολης», ενώ αργότερα, το 1997, έγινε αυτόνομος με την ονομασία Χορευτικός Σύλλογος «ΤΕΓΕΑ». Έτσι, δημιουργήθηκε μια δυναμική ομάδα με έντονο ελληνικό ταμπεραμέντο.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η διδασκαλία παραδοσιακών χορών και η πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων με στόχο την προβολή και την ευρεία διάδοση της σπουδαίας δημοτικής μας κληρονομιάς, πέρα από τα στενά όρια της Αρκαδίας. Μέλη του είναι παιδιά και ενήλικες από όλα τα χωριά της περιοχής της Τεγέας.

Ο χορός είναι ένας αρχέγονος τρόπος έκφρασης των ανθρώπων. Είναι μια γλώσσα διαδραστική η οποία δεν απαιτεί γνώση και εξειδίκευση, είναι κατανοητή από ανθρώπους όλων των ηλικιών και μπορεί μέσα από φαινομενικά απλές κινήσεις να περάσει πολύ σημαντικά μηνύματα.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.