Στο «4ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας» το Δ.ΙΕΚ Μεγαλόπολης

Στο «4ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας» το Δ.ΙΕΚ Μεγαλόπολης

Απρίλιος 06, 2018 - 16:02
0 σχόλια

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «4ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας» το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο θεσμό για τον κλάδο της ελαιοκομίας σε όλες τις Μεσογειακές χώρες. Σκοπός του φεστιβάλ ήταν να αναδεχθεί η αξία δύο ιστορικών ποιοτικών προϊόντων του τόπου μας που αποτελούν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και η πασίγνωστη διεθνώς, ΠΟΠ ελιά Καλαμών.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ διεξήχθησαν διάφορες δράσεις όπως η «ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ» κατά την οποία παρουσιάστηκαν μεσογειακά εδέσματα με βάση τις ελιές και το ελαιόλαδο σε συνεργασία με διακεκριμένους chef και η «ΕΚΘΕΣΗ» η οποία περιλάμβανε έκθεση προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών σχετικών με τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της μεταποίησης και εμπορίας ελιάς και ελαιόλαδου.

Στο «4ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας» το Δ.ΙΕΚ συμμετείχε, έχοντας το δικό του περίπτερο, όπου οι σπουδαστές παρουσίασαν τα δικά τους προϊόντα με βάση τα ελαιόλαδο. Οι σπουδαστές επέλεξαν να φτιάξουν τη δική τους μουστάρδα και να αρωματίσουν εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο με αρωματικά βότανα για να συνοδέψουν τις σαλάτες τους ή άλλες παρασκευές. Επίσης έφτιαξαν κουλουράκια λεμονιού, κουλουράκια πορτοκαλιού και κέικ βανίλιας, πορτοκαλιού, λεμονιού και σοκολάτας, όλα φτιαγμένα με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και επέλεξαν να μοιραστούν τις δημιουργίες τους με τους επισκέπτες του φεστιβάλ.

Την παράσταση έκλεψαν τα κουλουράκια λεμονιού, τα οποία ήταν πολύ αρωματικά και ενθουσίασαν το κοινό!
Να συγχαρούμε τους σπουδαστές μας για την πρωτοβουλία τους, τη θέληση και τη δημιουργικότητα τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς που τους υποστήριξαν στο έργο τους για το υπέροχο αυτό αποτέλεσμα και να ευχηθούμε και του χρόνου με υγεία!!!

Δημόσιο ΙΕΚ Μεγαλόπολης

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.