Στις 8 Ιανουαρίου η δίκη για τον Νίκο Γόντικα (video)

Στις 8 Ιανουαρίου η δίκη για τον Νίκο Γόντικα (video)

Ιανουάριος 03, 2014 - 14:48
8 σχόλια

Η τομεακή επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ, καθώς και το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας, καταγγέλλει στο λαό της Αρκαδίας την απαράδεκτη δίωξη σε βάρος του στελέχους του ΚΚΕ, Νίκου Γόντικα. Η δίκη θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιανουαρίου, ενώ μια μέρα πριν την Τρίτη 7 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 πμ, στα δικαστήρια Τρίπολης, θα γίνει μαζική παράσταση στην εισαγγελία. Αιτία όλου αυτού, είναι η παρουσία του Νίκου Γόντικα σε απεργιακές κινητοποιήσεις που συντελέστηκαν το Μάη του 2010. Αναλυτικά λοιπόν, παρατίθενται τα δύο δελτία τύπου, ένα εκ των οποίων αφορά σε συνέντευξη που παραχώρησε η κα Παναγιώτα Πανούση, μέλος ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ:

Η Τομεακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα την απαράδεκτη δίωξη σε βάρος του στελέχους του ΚΚΕ Γόντικα Νίκο.
Πρόκειται για δίωξη μετά από μήνυση του κ. Μάνου του πολιτικού κόμματος ΔΡΑΣΗ εναντίον του ΠΑΜΕ για κινητοποιήσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα. Απορία βέβαια προκαλεί ότι στις άλλες περιπτώσεις στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Θεσσαλονίκη οι αντίστοιχες υποθέσεις δεν έχουν προχωρήσει και μόνο στην περίπτωση της Τρίπολης η εισαγγελέας πρωτοδικών Τρίπολης, δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο, προχώρησε την υπόθεση ορίζοντας δίκη στις 8 Ιανουαρίου 2014.
Αφορμή για την δίωξη είναι η συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Μαΐου 2010 στα πλαίσια πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που είχαν προκηρύξει οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΟΛΜΕ – ΔΟΕ. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε έξω από τις πύλες του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Τρίπολης με θέμα την ανάκληση απόλυσης εργαζομένου, επιστάτη στο σχολικό συγκρότημα, που τελικά δικαιώθηκε ακόμα και από τα δικαστήρια που σήμερα δικάζουν αγωνιστές. Την συγκεκριμένη απόλυση είχαν καταγγείλει οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Τρίπολης, ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στο σχολικό συγκρότημα, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, δεκάδες εργατικά σωματεία.
Ο σ. Νίκος Γόντικας διώκεται με κατηγορίες αστήρικτες και κατασκευασμένες. Όπως λέει το κατηγορητήριο,«προΐστατο του ΠΑΜΕ» (λες και το ΠΑΜΕ είναι κάποια εγκληματική οργάνωση και ο σ. Γόντικας είναι ο αρχηγός του) καθώς επίσης, όπως λέει και πάλι το κατηγορητήριο, ασκήθηκε λεκτική και σωματική βία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, πράγμα που διαψεύδεται από τις μοναδικές καταθέσεις των τότε διευθυντών του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και του προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου.
Τελικά ποινικοποιείται μια απλή διαμαρτυρία εργαζομένων για απόλυση, και μάλιστα μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, τα στελέχη του και τα μέλη του, όπως και άλλοι αγωνιστές, συνέβαλαν ως όφειλαν στην μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία της κινητοποίησης.
Αυτή η δράση των κομμουνιστών και του ταξικού κινήματος είναι που φοβίζει και ενοχλεί το σύστημα της εκμετάλλευσης, τους υπερασπιστές του με όποιο μανδύα και αν εμφανίζονται. Είτε των πολιτικών και των κομμάτων που υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την κερδοφορία του, φτιάχνοντας νόμους που στέλνουν στα τάρταρα της ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους και εξυψώνουν στα ύψη τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών. Είτε την αστική δικαιοσύνη και τα αστικά δικαστήρια που στόχο έχουν να υπερασπίσουν και να εφαρμόσουν του αντιλαϊκούς νόμους που προστατεύουν την μισθωτή σκλαβιά, ποινικοποιώντας όποιον σηκώνει κεφάλι, βγάζοντας τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές,  που αποφασίζουν κατασχετήρια και επιβάλουν ποινές σε  χιλιάδες εργαζόμενους που δεν μπορούν να πληρώσουν κράτος εφορίες και τράπεζες.
Την ίδια στιγμή στο Νομό μας και σε όλη την Πελοπόννησο  είναι σε εξέλιξη δεκάδες διώξεις, δίκες που αφορούν τη συμμετοχή αγροτών σε κινητοποιήσεις την περίοδο 2012-2013. Πάνω από 60 αγρότες καλούνται από την αστυνομία να δώσουν "εξηγήσεις" στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, δήθεν για "παρακώλυση συγκοινωνιών", Το "έγκλημά" τους ήταν ότι παραβίασαν τα "ιερά και τα όσια" της κερδοφορίας των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τους δρόμους, με το συμβολικό άνοιγμα των διοδίων που έγινε για την προβολή των αιτημάτων τους και που είχε μεγάλη ανταπόκριση από το λαό.
Η ένταση της καταστολής και της ποινικοποίησης, οι εκατοντάδες διώξεις σε όλη την Ελλάδα, είναι φανερό ότι στοχεύουν στον εκφοβισμό των εργαζομένων, προκειμένου να παραιτηθούν από την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Και με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση πιστή στην πορεία του αντιλαϊκού μονόδρομου που επιτάσσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της ΕΕ, στο δόγμα "νόμος και τάξη", θέλει να συνεχίσει να υλοποιεί ανενόχλητη την αντιλαϊκή πολική της, διώκοντας με μανία τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα (αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες) να επιβάλουν την απόσυρση της δίωξης και να απαιτήσουν να μπει στο αρχείο η υπόθεση. Μέσα από τα σωματεία και του μαζικούς φορείς να κάνουν δική του υπόθεση την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών. Οι  διώξεις των πρωτοπόρων κομμουνιστών είναι προπομπός της σκληρής επίθεσης που ακολουθεί για το λαό.

Έχουμε την δύναμη – κανένας μόνος του
Όλοι για έναν και ένας για όλους
Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν θα περάσει !
 

Να αποσυρθεί η δίωξη του Νίκου Γόντικα
  Σε όλη την Πελοπόννησο είναι σε εξέλιξη δεκάδες διώξεις, δίκες που αφορούν τη συμμετοχή αγροτών σε κινητοποιήσεις την περίοδο 2012-2013. Πάνω από 60 αγρότες,  δεκάδες στελέχη  του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας και του Σωματείου μας καλούνται σιχνά από την αστυνομία να δώσουν "εξηγήσεις" στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, δήθεν για "παρακώλυση συγκοινωνιών". Το "έγκλημά" τους ήταν ότι παραβίασαν τα "ιερά και τα όσια" της κερδοφορίας των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τους δρόμους, με το συμβολικό άνοιγμα των διοδίων που έγινε για την προβολή των αιτημάτων τους και που είχε μεγάλη ανταπόκριση από το λαό.
    Η ένταση της καταστολής και της ποινικοποίησης, οι εκατοντάδες διώξεις σε όλη την Ελλάδα, είναι φανερό ότι στοχεύουν στον εκφοβισμό των εργαζομένων, προκειμένου να παραιτηθούν από την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Και με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση, πιστή στην πορεία του αντιλαϊκού μονόδρομου που επιτάσσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της ΕΕ, στο δόγμα "νόμος και τάξη", θέλει να συνεχίσει να υλοποιεί ανενόχλητη την αντιλαϊκή πολική της, διώκοντας με μανία τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις.
Το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας συμπλέει και συμπαραστέκεται στον κοινό αγώνα με το λαό της Αρκαδίας και απαιτεί την απόσυρση της δίωξης και την υπόθεση στο αρχείο.
Οι διώξεις των πρωτοπόρων αγωνιστών δεν μας φοβίζουν.

 

                Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Η  Γ.Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

         Κουφαλάκος Παναγιώτης                  Στραβάκου  Σταυρούλα

 

Δελτία Τύπου

 

 

Video: 

youtube://v/MH2cPnrwj4Y


8 Σχόλια

τι περιμενε; να λεει τοσες χοντραδες τοσο καιρο και να μην τον μηνυσει κανεις; λαλιστατος ο νικολαιεφ

Οι κύριοι του ΠΑΜΕ λένε ψέμματα για το τί έγινε εκείνη την ημέρα στην είσοδο του 1ου Γυμνασίου - Λυκείου. Για να θυμηθούν καλύτερα πώς συμπεριφέρονταν και τι έλαγαν σε μαθητές και εκπ/κούς που έμπαιναν στο χώρο του σχολείου!!!!

Κράτα γερά, σε όλα τα μετερίζια, ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΝΙΚΟ!!!

O Μάνος ποιων τα συμφέροντα υπηρετησε κσι υπηρετεί σε αυτή τη χώρα; Υ.Γ. Μέρα γενικής πανεργατικής όποιος δεν απεργεί λέγεται απεργοσπάστης. Πόσο μάλλον αυτός που βρύζει όλους και όλα, του φτένε οι άλλοι, ίσως και κάποια λαμόγια και πάει σαν τον κλέφτη να περάσει στη δουλειά (μέρα απεργίας)στις 7.30π.μ. για να μην τον μπλοκάρει η περιφρούρηση, ενώ άλλες φορές παρουσιαζεται 8-10π.μ. ή και αργότερα...(για τον Anonymous (χωρίς επαλήθευση) Παρ, 3 Ιαν 2014 - 20:11). Υ.Γ. Αν σε είπαν απεργοσπάστη μέρα γενικής απεργίας, δεν έχουν άδικο. Για αυτό σκύψε το κεφάλι όπως κάνεις πάντα και μην βγάζεις γλώσσα για να κατηγορείς αγωνιστές... Κατάλαβες ΚΥΡΙΕ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ...

Εσύ πρώην αντικομμουνιστή που τα ξέρεις όλα, ρώτα να μάθεις πόσες φορές (και όχι σε μέρα απεργίας, όπως λένε)ήρθαν οι του ΠΑΜΕ έξω από το σχολείο, πηδούσαν τα κάγκελα και ξεσήκωναν τα παιδιά. Και στο κάτω κάτω ποιος τους διόρισε τιμητές των πάντων; Και ποιοι είναι αυτοί που ήρθαν να περιφρουρήσουν το σχολείο; Αλήθεια ο κύριος που δικάζεται τι δουλειά κάνει είπαμε;;; τι μισθό παίρνει για να κανει τον αγωνιστή ;;;;;Φάνηκε ποτέ στο γραφείο του ή μήπως πληρωνόταν αδρά για να τρέχει στις περιφρουρήσεις;;;

Νίκο γιατί σε κόφτει τόσο πολύ μια καταδίκη απ'τα δικαστήρια του αστικού κράτους, αφού δεν τα αναγνωρίζεις; Οι παρεμβάσεις για αρχειοθέτηση της υπόθεσης είναι αγωνιστικό παράδειγμα; Στο κάτω κάτω μια τέτοια καταδίκη θα αποτελεί τίτλο τιμής και παράδειγμα για μίμηση από επίδοξους αγωνιστές. Και κοίτα, αν σε δικάσουν μη σε πάρει κάτω, θα πας στον λαϊκό δικαστή Καζάκο και θα δικαιωθείς.

Οι κύριοι του ΠΑΜΕ και ο συγκεκριμένος, τιμάνε έννοιες όπως "απεργία - ιδεολογία - αγώνας - λαός". Οι θέσεις τους είναι άκρως πολιτικές και δεν αντιμετωπίζονται με λασπολογία και λαϊκισμό τύπου το αστικό κράτος, τι δουλειά κάνει; τι μισθό παίρνει; κλπ. Αυτά τα έκαναν 20 χρόνια πριν και τα επαναλαμβάνουν και τώρα όσοι δεν έχουν πολιτικές θέσεις ή όσοι έχουν αντιλαϊκές θέσεις και θέλουν να το παίξουν υπερασπιστές του λαού. Αυτοί που βοήθησαν με το φρενάρισμα των λαϊκών αγώνων, να σωθεί η χώρα και να πεθάνει ο λαός. Ας δει ο κόσμος τι έλεγε και τι λέει το ΠΑΜΕ για την κρίση (τι την προκαλεί και πως αντιμετωπίζεται), την ανεργία, τη δημόσια υγεία και παιδεία και μια σειρά άλλα ζητήματα και ας μας πουν οι διάφοροι σωτήρες σε τι έχει λάθος. Το ΠΑΜΕ δεν αγωνίζεται όπως οι εργατοπατέρες της ΓΕΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που μετατρέπουν τον αγώνα την ημέρα της απεργίας σε υγιεινό περίπατο μερικών δεκάδων "αγωνιστών" και ίσως να ενοχλεί μερικούς , αλλά έτσι είναι και δεν αλλάζει με όση λάσπη και αν πέσει. Ο λαός ξέρει ποιός έχει το δίκιο και σύντομα θα καταλάβει ότι μπορεί ο ίδιος να επιβάλει αυτό το δίκιο.

Για "Ένα απλό μέλος του ΠΑΜΕ": Κατ' αρχήν... Το στοματάκι σου μυρίζει γαλατάκι... Φρόντισε να μην εκτίθεσαι λέγοντας τις κλασσικές παπαριές.. "Ο λαός ξέρει ποιός έχει το δίκιο και σύντομα θα καταλάβει ότι μπορεί ο ίδιος να επιβάλει αυτό το δίκιο". Τι άλλο θα ακούσουμε, όταν μετά από 100 χρόνια ούτε το 5% του λαού δεν έχει πεισθεί. Food for the brain: Και αφού το ΚΚΕ ή ΠΑΜΕ πάντα τάξεραν όλα, πως και τους ξέφυγε η κατάρευση της ΕΣΣΔ!! Της Ανατολικής Ευρώπης! 'Ολοι όργανα του ιμπεριαλισμού!