Στις 5 Σεπτεμβρίου το πρώτο κύμα προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Στις 5 Σεπτεμβρίου το πρώτο κύμα προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Αύγουστος 21, 2014 - 18:03
0 σχόλια

11.000 οι συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών και μηδαμινές οι προσλήψεις

Για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης μίλησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε τονίζοντας ότι στις προθέσεις του Υπουργείου είναι να διεξαχθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών, καθως υπάρχουν πολλές συνταξιοδοτήσεις, τα τελευταία δυο χρόνια και ο αριθμός ανέρχεται περίπου στις 11.000, στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια ενώ οι προσλήψεις ειναι ελάχιστες και μηδαμινές.

Θα ακολουθήσουν και φέτος τη διαδικασία που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, μέσω των αναπληρωτών. Από τις εκτιμήσεις της ηγεσίας του Υπουργείου τα κενά θα ανέλθουν τις 22.500, από τα οποία έχουμε ήδη εξασφαλίσει τις 19.500.

Τα 3.000 κενά που υπάρχουν θα καλυφθούν μέσα από παράλληλες αναθέσεις μαθημάτων, όπου οι καθηγητές θα διδάσκουν και άλλα μαθήματα χωρίς όμως να υπερβαίνουν τις διδακτικές τους ώρες.

Να σημειωθεί ότι ο δρόμος για την πρόσληψη των αναπληρωτών αναμένεται να ανοίξει μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών, που αναμένεται να ανακοινωθούν την Τρίτη 26 Αυγούστου τόσο για την πρωτοβάθμια όσο και για τη δευτεροβάθμια. Ενδέχεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να ανακοινωθούν στις 27 Αυγούστου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Δερμεντζόπουλος ανέφερε ότι στόχος του Υπουργείου και πιστεύει θα το πετύχουν, είναι έως τις 5 Σεπτεμβρίου να είναι οι αναπληρωτές στις θέσεις τους. Το πρόβλημα με τα κενά των εκπαιδευτικών θα λυθεί μόνο εάν διεξαχθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το ένα προς δέκα που υπάρχει στο Υπουργείο Παιδείας είπε. Αυτή είναι η πρόθεσή μας σαν Υπουργείο Παιδείας, να διεξαχθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει να διενεργηθεί διαγωνισμός από το 2008.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.