Στις 4/6 ο 9ος Μυκηναϊκός Δρόμος

Στις 4/6 ο 9ος Μυκηναϊκός Δρόμος

Μάιος 20, 2017 - 13:36
0 σχόλια

To Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Άργους-Μυκηνών, οι Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας, ο σύλλογος οι φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού και η Τοπική Κοινότητα Προσύμνης συνδιοργανώνουν τον 9ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο, την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017.
Η διαδρομή αυτή ακολουθεί τα ίχνη ενός αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου που συνέδεε την ακρόπολη των Μυκήνων με το λεκανοπέδιο της Προσύμνης. Η διαδρομή περνά από πολλά σημεία μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Στο Δρόμο μπορούν να συμμετάσχουν Περιπατητές, Ποδηλάτες, Ιππείς και Δρομείς – Αθλητές                               .                                             

Σημείο εκκίνησης Πύλη Λεόντων «Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών» και τερματισμός στο μαγευτικό εξωκλήσι της Παναγίας Προσύμνης Δήμου Άργους Μυκηνών.
Για τους δρομείς η απόσταση είναι 10 χλμ σε χωμάτινη διαδρομή. Θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας στο 5ο χλμ. Οι Περιπατητές θα ακολούθησoυν τον αρχαίο δρόμο μήκους 7 χλμ και θα ξεναγηθούν από τον καθηγητή Μουσικού σχολείου ΠροσύμνηςΠαναγιώτη Ψύχα.

Διαδρομές:
Α. Για δρομείς χωμάτινη διαδρομή 10 Χλμ
Β. Για περιπατητές «Αρχαίος δρόμος» 7 χλμ
Γ. Για Ιππείς η ίδια διαδρομή αλλά δεν θα γίνει μέσα από τον Αρχαιολογικό χώρο
Δ. Για ποδηλάτες ίδια διαδρομή αλλά μόνο για μεγάλους

ΏρεςΕκκίνησης:
Περιπατητές     08:00
Ποδηλάτες     08:30
Ιππείς    08:35
Δρομείς        09:00
 Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν μόνο για τους δρομείς μέχρι 31/5/2017 και περιορισμένος αριθμός την ημέρα του αγώνα. Οι δηλώσεις γίνονται στον παρακάτω σύνδεσμο                            : 

https://docs.google.com/…/1ILeEPa4P9EqVywhIemqCNPPai2_…/edit 

Απονομή επάθλων θα γίνει στους 3 πρώτους άνδρες και τις 3 πρώτες γυναίκες (1ος κύπελο και μετάλλιο, 2ος και 3ος μετάλλιο). Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και όλοι οι συμμετέχοντες στη δράση , δίπλωμα συμμετοχής.
Στον 9ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο θα υπάρχει υποστήριξη από Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αργολίδας και από το 1ο Σύστημα Προσκόπων
Στο τέλος των αγώνων θα υπάρχουν χορευτικά δρώμενα από το χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων παράρτημα Κουτσοποδίου και θα προσφερθούν σε όλους τους Αθλητές Καφές Μπανάνες Χυμός και παραδοσιακό γεύμα με συνοδεία κρασιού.
Οι αγώνες θα καλυφθούν υγειονομικά από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό παράρτημα Άργους με κάλυψη από Γιατρό και υποστήριξη από το ΕΚΑΒ.

Οργανωτική Επιτροπή:
Βύρλας Δημήτρης 6974481474
Τζαβέλας Βαγγέλης 6944170746
Δελής Νίκος 6937579375
Παναγιώτης Ψύχας 6972448668 (για περιπατητές)
Σαμαρτζής Δημήτρης 6978611666
Ελισάβετ Δήμα Πετροπούλου
Μπινιάρης Γεώργιος

Η επιστροφή στο χώρο της εκκίνησης θα γίνει με λεωφορείο μετά το τέλος της εκδήλωσης (περίπου 1:00 μ.μ) από σημείο κοντά στον χώρο τερματισμού. Τα προσωπικά αντικείμενα των αθλητών θα μεταφερθούν και στον τερματισμό με αυτοκίνητο της διοργάνωσης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.