Στις 24 δόσεις της εφορίας και όσοι μπουν τώρα στις 12 δόσεις

Στις 24 δόσεις της εφορίας και όσοι μπουν τώρα στις 12 δόσεις

Ιανουάριος 14, 2020 - 17:30
0 σχόλια

Στις 24 δόσεις της εφορίας και την νέα πάγια ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν οι οφειλέτες οι οποίοι το επόμενο διάστημα και μέχρι να ενεργοποιηθεί η νέα ρύθμιση θα εντάξουν τις οφειλές τους στις 12 δόσεις.

Τη δυνατότητα αυτή θα δίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργική απόφαση με την οποία θα καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις υπαγωγής στη νέα ρύθμιση οφειλών.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ένταξη στις 24 δόσεις αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός του πρώτου τριμήνου του έτους, αλλά οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εντάξουν τις οφειλές τους στην ισχύουσα ρύθμιση των 12 δόσεων για να αποφύγουν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης της Εφορίας και να μεταταχθούν στο νέο καθεστώς των 24 δόσεων αμέσως μετά την ενεργοποίησή του.

Παράλληλα στο υπουργείο Οικονομικών και στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εξετάζονται εισηγήσεις σχετικά με τη μετάταξη στο νέο καθεστώς των 24 δόσεων και των οφειλών που είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση των 12 δόσεων στο παρελθόν, πριν από την ψήφιση του νέου νόμου. Δηλαδή να μπορούν να υπαχθούν στις 24 δόσεις τα υπόλοιπα οφειλών που είχαν τακτοποιηθεί στο παρελθόν με τις 12 δόσεις.

Όλα αυτά θα διευκρινίζονται στην υπουργική απόφαση που βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας και αναμένεται να εκδοθεί πριν από την έναρξη λειτουργίας της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας ένταξης οφειλών στη ρύθμιση των 24 δόσεων.

Πληροφορίες: dikaiologitika.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.