«Στήριξη των πληγέντων και άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη βροχόπτωση στην Αρκαδία»

«Στήριξη των πληγέντων και άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη βροχόπτωση στην Αρκαδία»

Φεβρουάριος 07, 2019 - 11:40
2 σχόλια

Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019, σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση που προκάλεσε ζημιές σε πολλές τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρίπολης και του Δήμου Β.Κυνουρίας.
Ο Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ζητά από τον Υπουργό να απαντήσει σε ποιες ενέργειες θα προβεί η Κυβέρνηση  για τη στήριξη των πληγέντων και την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν.
 
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
 
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Α. Χαρίτση
 
Θέμα: «Στήριξη των πληγέντων και άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη βροχόπτωση στις 5 Φεβρουαρίου 2019 στην Αρκαδία».
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Στις 5 Φεβρουαρίου 2019, σημειώθηκε σφοδρή κακοκαιρία και η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε ζημιές σε πολλές τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρίπολης και του Δήμου Β.Κυνουρίας. Συγκεκριμένα, η έντονη βροχόπτωση έπληξε την Τοπική Κοινότητα Ζευγολατίου καθώς περισσότερα από εικοσιπέντε σπίτια έχουν πλημμυρίσει και η πλατεία του χωριού έχει μετατραπεί σε λίμνη, ενώ πολλά σημεία του χωριού είναι απροσπέλαστα από την υψηλή στάθμη του νερού. Ακόμη μια τοπική κοινότητα που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα από τον όγκο του νερού που έπεσε το βράδυ της Τρίτης είναι το Νεοχώρι Μαντινείας.
Η κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους καθίσταται δύσκολη λόγω κατολισθήσεων. Οι κάτοικοι στα Βούρβουρα δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις κατοικίες τους και στο Μαυρίκι οι κτηνοτρόφοι φοβούνται για ζημιές στα καλύβια τους. Κομμάτια έγινε τμήμα του δρόμου Καστρί - Άγιος Πέτρος, κοντά στο χωριό του Αγίου Πέτρου στη Βόρεια Κυνουρία. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και τα αυτοκίνητα κινούνται από το δρόμο του Άστρους. Πρόκειται για μία δύσκολη στιγμή για την περιοχή στην οποία ζουν ηλικιωμένοι κάτοικοι με προβλήματα υγείας και πλέον οι μετακινήσεις είναι ιδιαίτερα δύσκολες.
Λόγω καθίζησης του οδοστρώματος πολλοί δρόμοι επίσης παραμένουν κλειστοί, όπως η Ε.Ο. Μεγαλόπολης – Φαλαίσιας, από το 17ο χλμ, η Επ.Ο. Μεγαλόπολης – Ίσαρη, από την 21,4 έως 22,2 χλμ., η Ε.Ο. Λεωνίδιου – Κοσμά από την 29ο έως το 31ο χλμ., η Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου, από 72ο χλμ.
 
Ως εκ τούτων, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η Κυβέρνηση  για τη στήριξη των πληγέντων και την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν;
 
Αθήνα, 7.02.2019

Ο ερωτών Βουλευτής
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος


2 Σχόλια

Καιρια παρεμβαση με αρωμα κοινωνικου νεοφιλελευθερισμου..πολυ χρησιμα τα χρηματα

Καμια φυσικη καταστροφη περιμενει ο κ. Οδυσσεας Κωνσταντινοπουλος για να δικαιολογησει τις υπηρεσιες που προσφερει ως εκπροσωπος του λαου στο Ελληνικο Κοινοβουλιο !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.