Στήριξη πυροπλήκτων της Τρίπολης από το Δημοτικό Συμβούλιο

Στήριξη πυροπλήκτων της Τρίπολης από το Δημοτικό Συμβούλιο

Φεβρουάριος 22, 2016 - 11:56
0 σχόλια

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης εξέδωσε ψήφισμα για τους πυρόπληκτους του 2007, το οποίο και ψηφίστηκε ομόφωνα.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Παπαδημητρίου Σωτήριος έθεσε υπόψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου το ακόλουθο ψήφισμα προς έγκριση:

Κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 που έπληξαν την περιοχή μας, καταστράφηκαν οι περιουσίες πολλών συνδημοτών μας. Η πολιτεία τότε, μέσω του ταμείου Αποκατάστασης Πυρόπληκτων, έδωσε μια μικρή βοήθεια, προκειμένου να επιδιορθωθούν τα κατεστραμμένα οικήματα.

Οι άδειες οι οποίες εκδόθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες για επισκευή υπαρχόντων κτισμάτων και όχι εκ θεμελίων ανέγερσης καινούριων, δεν απαιτούσαν θεώρηση από το ΙΚΑ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην πληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι εισφορές ΙΚΑ, μετά και την προφορική διαβεβαίωση των αρμοδίων υπαλλήλων του ΤΑΠ.

Σήμερα, 8 χρόνια μετά, οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, όχι μόνο ζητούν να πληρωθούν τα ανάλογα ένσημα, αλλά απαιτούν και υπέρογκες προσαυξήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι επιδιόρθωσαν τα οικήματά τους μόνοι τους.

Σημειωτέον, ο νόμος 3232/2004 ορίζει «…. Για επισκευές και μεταρρυθμίσεις παλαιών οικιών που βρίσκονται σε περιοχές δημοτικών, κοινοτικών διαμερισμάτων και κοινοτήτων μέχρι 2000 κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή πληθυσμού, μειώνεται κατά 50%.».

Σήμερα, ζητείται από αρκετούς ιδιοκτήτες, ορεινών οικισμών. Και πιο συγκεκριμένα από Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Τρίπολης όπου έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, να πληρώσουν χωρίς να αναλογίζονται την προσωπική ζημία που έχουν υποστεί αυτοί οι συνδημότες μας, πολλοί από τους οποίους δεν έχασαν μόνο σπίτια αλλά και ολόκληρη την περιουσία τους.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε:

· Την πλήρη απαλλαγή από τη διαδικασία απαίτησης ενσήμων απ’ το ΙΚΑ,

διότι δεν ευθύνονται αυτοί, παρά μόνο η αρμόδια Υπηρεσία Πυρόπληκτων.

Ή τουλάχιστον:

· Να εφαρμοστεί η νομοθεσία , να κλείσουν τα υποτιθέμενα έργα με μείωση των απαιτούμενων ενσήμων κατά 50%, λόγω του ότι τα χωριά αυτά δεν υπερβαίνουν τους 100 κατοίκους κατά την απογραφή του 2000.

Το παρόν ψήφισμα να σταλεί:

· Στον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα,

· Στο Υπουργείο Εργασίας

· Στους βουλευτές της Αρκαδίας

· Στο ΙΚΑ Τρίπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.