Στήριξη πυροπλήκτων της Μεγαλόπολης από το Δημοτικό Συμβούλιο

Στήριξη πυροπλήκτων της Μεγαλόπολης από το Δημοτικό Συμβούλιο

Μάρτιος 30, 2016 - 10:09
0 σχόλια

Ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης για το θέμα των ενσήμων για τις εργασίες αλλά και την πληρωμή υπέρογκων προσαυξήσεων – προστίμων που απαιτούν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ από τους δικαιούχους πυρόπληκτων δανείων 2007, τα οποία χορήγησε η Πολιτεία μέσω του ΤΑΠ, ως συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση για επιδιόρθωση κατεστραμμένων οικιών και άλλων κτηρίων, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, που κατεξοχήν έπληξαν την περιοχή , και τη μερική ή ολοκληρωτική καταστροφή περιουσιών πολλών δημοτών.

Επειδή, σήμερα, με την παρέλευση οκτώ (8) ολόκληρων ετών οι υπηρεσίες του ΙΚΑ απαιτούν από τους δικαιούχους πυρόπληκτους υπέρογκα ποσά για την πληρωμή των ενσήμων για τις εργασίες αποκατάστασης κτιρίων, καθώς προστίμων και προσαυξήσεων. Σημειωτέον ότι πάρα πολλοί συνδημότες μας εκείνη την περίοδο επιδιόρθωσαν τα κτήριά τους μόνοι τους.

Επειδή όλοι, και πρωτίστως η Πολιτεία, πρέπει να αναλογίζονται την ουσιαστική, προσωπική και οικογενειακή, ζημία που είχαν υποστεί οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας.

Επειδή οι υπέρογκες προσαυξήσεις στις συνθήκες της παρούσας οικονομικής κρίσης δεν είναι απλώς δυσβάστακτες αλλά και εξοντωτικές.

Επειδή η υπόθεση δεν αφορά ένα μικρό αριθμό συνανθρώπων μας αλλά πολλές εκατοντάδες, οι περισσότεροι δημότες του Δήμου Μεγαλόπολης, το Δημοτικό Συμβούλιο με το παρόν ψήφισμα αιτείται:

Την αποκατάσταση των πραγμάτων στην κατεύθυνση περί δικαίου φυσικών καταστροφών. Τη διαγραφή εξολοκλήρου των υπέρογκων ποσών των ενσήμων του ΙΚΑ, των προστίμων και των προσαυξήσεων.

Την επανεξέταση εξ’ αρχής όλου του ζητήματος με πρωτοβουλία των συναρμόδιων υπουργείων.

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί στους αρμοδίους Υπουργούς της Κυβέρνησης και τους Βουλευτές του Νομού Αρκαδίας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.