Στην υγειά σου, Αλέξη!

Στην υγειά σου, Αλέξη!

Ιούλιος 29, 2019 - 19:45
0 σχόλια

Ω, άνδρες Τριπολίτες, η Ελλάδα βρήκε ξανά τον εκφραστή της στο πρόσωπο ενός ευρωβουλευτή. Ενώ στα πάτρια εδάφη η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζει επιτελικό κράτος και τρόπους να δέσει σφιχτά την αυτοδιοίκηση, νοικοκυρεύει τις υπηρεσίες και πετάει τασάκια από τη Βουλή, εις τας Βρυξέλλας ο Έλλην μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος που οι βασικοί του στόχοι έχουν έναν γνήσιο διεκδικητή!

Ο Αλέξης Γεωργούλης στο Ευρωκοινοβούλιο αγωνίζεται για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή στον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το τσίπουρο.

Ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής, σύμφωνα με «Τα Νέα», σε ερώτηση που κατέθεσε, επεσήμανε ότι το τσίπουρο και η τσικουδιά αποτελούν «μυσταγωγία» και «κομμάτι της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, κομμάτι της φιλοσοφίας μας ως λαός».

Πέρα από την πλάκα, όμως, ο ευρωβουλευτής έχει δίκιο: Για ποιο λόγο να μην έχουμε μειωμένο συντελεστή για το τσίπουρο και την τσικουδιά με τόση παραγωγή; Για να έρχονται Κέλτες, Οστρογότθοι, Βησιγότθοι και δεν συμμαζεύεται να μας πουλάνε το κάλβαντος χρυσάφι και να καπελώνουν τα δικά μας προϊόντα;

Αλέξη, στην υγειά σου! Με τον Κυριάκο νιώθουμε εδώ κάτω στον Νότο ότι θα μας φύγουν τα μεράκια. Κάνε κάτι, αδελφέ, και τα επόμενα κερασμένα από μένα!


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.