Στην «τσιμπίδα» της Οικονομικής Αστυνομίας beach bars, ταβέρνες και εστιατόρια

Στην «τσιμπίδα» της Οικονομικής Αστυνομίας beach bars, ταβέρνες και εστιατόρια

Αύγουστος 05, 2019 - 10:54
15 σχόλια

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, την 2 και 4 Αυγούστου 2019, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Αργολίδα, Χαλκιδική και Κόρινθο.

Ελέγχθηκαν συνολικά (13) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου διαπιστώθηκαν (31) παραβάσεις από τις οποίες (6) της φορολογικής νομοθεσίας και (25) της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας, ενώ σε (2) περιπτώσεις προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε:

  • σε beach bar, η μη έκδοση (38) αποδείξεων, συνολικής αξίας (242,50) ευρώ και να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,
  • σε beach bar, η μη έκδοση (22) αποδείξεων, συνολικής αξίας (150,50) ευρώ,
  • σε ταβέρνα, η μη έκδοση (6) αποδείξεων, συνολικής αξίας (41,50) ευρώ,
  • σε εστιατόριο, η μη έκδοση (4) αποδείξεων, συνολικής αξίας (171,30) ευρώ,
  • σε καφέ-μπαρ, να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού και (4) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
  • σε κατάστημα εστίασης –τουριστικών, η μη έκδοση απόδειξης και (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας,
  • σε καφέ – πιτσαρία, να απασχολούνται (7) εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού,
  • σε αρτοζαχαροπλαστείο, μία παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας,
  • σε καφέ – μπαρ, να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι εκτός ωραρίου και ένας, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού,
  • σε καφέ – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίου και εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,
  • σε καφέ – ψησταριά, η μη έκδοση (7) αποδείξεων,
  • σε καφετέρια – εστιατόριο, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίουκαι
  • σε σνακ – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

Για όλες τις περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΣΕΠΕ, ΔΟΥ, ΙΚΑ) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.


15 Σχόλια

Σε λίγο καιρό θα πάψουμε να στέλνουμε ελέγχους .Να δουλεύουν οι επιχειρήσεις ελεύθερα.

Τι είναι 7 αδηλωτοι εργαζόμενοι; ούτε 8 δεν είναι. Σκάσετε και δουλέψτε που μου θέλετε και ΙΚΑ και ωράρια.....

Τέρμα αυτά που ξέρατε. Σκάσετε και δουλέψτε που μου θέλετε και ΙΚΑ και οκταωρα. Τώρα αρχίζει η ανάπτυξη . Τα κεφάλια μέσα εσείς που θέλετε εργασία δικαιώματα. Τι θα κάνουμε εμείς οι επιχειρηματίες ; Δικές μας είναι οι επιχειρήσεις .Εμείς κάνουμε κουμάντο.

19:47 / 19:51 δεν ντρεπόσαστε λιγάκι, συριζοτρολ, που παίζετε με τη νοημοσύνη μας και με τον ιδρώτα του εργαζόμενου... αργόσχολα ορφανά του Τσίπρα... Ναι ρε, τώρα αρχίζει η ανάπτυξη και για τους εργαζόμενους και για τους επιχειρηματίες. Για όλους δλδ, εκτός από εσάς, συριζοτεμπέληδες, που σας πονάει ο Κούλης και έχετε αφηνιάσει από το κακό σας

21:59 Λίγο ακόμα να συνεχίσεις έτσι και τό'σκισες το καλσόν. Κομμάτια θα γίνει. Τα κατάφερες και σχημάτισες προτάσεις μέσα στην τρέλλα του μυαλού σου, ε; Τυχαίο θα ήταν..

19.47 και 19.51 τρολακι εισαι που θελει ο σβερκος σου σφαλιαρες να κοκκινισει μεχρι εκει που δεν παιρνει ,γιατι αν ησουνα πραγματικα επαγγελματιας με αυτα που λες ,επρεπε να στο καψουν που θες να εκμεταλλευεσαι ετσι τον αλλον

Φτάσαμε στην εποχή που οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν τους.....εργοδότες επειδή θα εργάζονται. Ποια ΙΚΑ και τέτοια.... που είστε ; Είστε στην εποχή της κυβέρνησης όλων των Ελλήνων ( των δικών μας δηλαδή)

09:34 Ο σβέρκος ο δικός μου θέλει σφαλιάρες και σένα θέλει ο κ*λος σου, που σου αρέσουν κιόλας οι σφαλιαρίτσες απ' όσο έχω μάθει

Τι σε πειράζει εσένα; Δική μου είναι η επιχείρηση. Ότι θέλω κάνω. Τώρα θα νοιώσουμε την απελευθέρωση των επιχειρήσεων. Όσοι θέλουν ΙΚΑ ας πάνε αλλού.

Επιχειρηματίας είμαι καιεγω αλλά όχι και έτσι. Εντάξει η κυβέρνηση θα μας βοηθήσει σε τέτοια θέματα. Η θεωρία μου εμένα είναι οποίος μου δουλεύει και κάτι ωριτσες παραπάνω, να του βάζω ΙΚΑ.

@23:42 Αγάπη μου, δεν μας τα λες καλά. Tι σε νοιάζει εσένα το καλσόν του άλλου; Μαζί το φοράτε; Θα σου πάρω καινούργιο μωρό μου, ολοδικό σου, να το σκίζεις και να ξεσκίζεις εσύ και κανείς άλλος

15:20 & 16:14, ρε παλιοσυριζοτρόλ, δεν βαρεθήκατε ακόμη να διαστρεβλώνετε την αλήθεια με απειλές, κινδυνολογίες και ψέμματα, υποδυόμενοι τους επιχειρηματίες και τους αγνούς σχολιαστές; δεν περνάει πια αυτό το κόλπο ρε νούμερα... σας μάθαμε καλά πέντε χρόνια τώρα... ψέμμα, κινδυνολογία και ο μπαμπούλας της δεξίας, για να τρομάξει ο κοσμάκης και να ξανάρθει στο μαντρί σας για να φάει το σανό του... ζώα!

Οικονομική αστυνομία; Ελεγκτικοί μηχανισμοί; Σωστά τι χρειάζονται,όταν υπάρχουν τόσο σοβαροί επιχειρηματίες όπως ο botrini. Ο άνθρωπος ξέρει... Το παλιοπαιδο ο εκπαιδευομενος δεν ήταν καλός μαθητής..Καλά του έκανε να μάθει μόνο έτσι τα πράγματα θα μπουν σε... σωστό δρόμο. Αν δεν νιώσεις πως είναι το καυτό λάδι τι chef μπορείς να γίνεις. Καλά του έκανε αυτό είναι εκπαίδευση. Άλλωστε τι δουλειά έχουν οι ελεγκτές στο μαγαζί του.

Ήδη κατορθώματα του Koulis: << δεν σε ασφαλίζω. Φύγε γιατί θα σε πυροβολήσω>> αυτά είπε εργοδότης σε εργαζομενό του στην Χερσόνησο Κρήτης σε γνωστό εστιατόριο. Ποιος ελεγκτής να βγει να ελέγξει; Ο Koulis το δήλωσε.: <<Δεν θα βγάζω εγώ έξω ελεγκτές. >>....!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.