Στην Τρίπολη κατασκήνωσαν 250 πρόσκοποι από ολόκληρη την Ελλάδα (pics,vid)

Στην Τρίπολη κατασκήνωσαν 250 πρόσκοποι από ολόκληρη την Ελλάδα (pics,vid)

Αύγουστος 05, 2017 - 11:06
0 σχόλια

Την Τρίπολη «κατέκλυσαν» πάνω από 250 πρόσκοποι από ολόκληρη την Ελλάδα συμμετέχοντας στην 5η πανελλήνια μεγάλη δράση του κλάδου ανιχνευτών «ΕΛΠΙΔΑ 2017» η οποία ξεκίνησε στις 4 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 14 Αυγούστου στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Περίπου 1.000 έφηβοι, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα συναντηθούν στην Πελοπόννησο, για να εξερευνήσουν τα βουνά της, να απολαύσουν τη φύση της, να βιώσουν τις χαρές αλλά και τις προκλήσεις της ομαδικής ζωής.

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου έφτασαν οι πρόσκοποι και γέμισαν τις πλατείες τις Τρίπολης με τις δράσεις και με τα παιχνίδια τους.

Οι πρόσκοποι αφού διανυκτέρευσαν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης το Σάββατο  5 Αυγούστου θα αναχωρήσουν για το Μαίναλο όπου και θα κατασκηνώσουν.

Ο Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική, μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις.

Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων, μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου. Για την επίτευξη της Αποστολής, η Προσκοπική Κίνηση στηρίζεται στην εθελοντική, υπεύθυνη προσφορά ενηλίκων καταρτισμένων στελεχών.

Η δράση χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερα “μονοπάτια”. Σε καθένα από αυτά οι Κοινότητες θα ερευνήσουν τον τόπο που θα επισκεφτούν, θα προσφέρουν σε αυτόν ανταποδίδοντας την φιλοξενία του και τέλος θα διαβούν την πανέμορφη φύση του. Πιο συγκεκριμένα τα μονοπάτια είναι στις ορεινές περιοχές του Ταϋγέτου, του Πάρνωνα, του Μαίναλου και του Χελμού.

Στο δεύτερο μέρος θα στηθεί μια μεγάλη κατασκήνωση στην Αρχαία Ολυμπία, όπου θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες γεμάτες ενέργεια, κέφι και δημιουργία όπου το «ολυμπιακό πνεύμα» θα έχει ξεχωριστή θέση.

Εκτός από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της ορεινής διάσχισης, οι έφηβοι πρόσκοποι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις φυσικές ομορφιές της Πελοποννήσου, με την πολιτιστική, λαογραφική και ιστορική παράδοση του τόπου, ενώ πριν αποχωρήσουν θα προσφέρουν ανιδιοτελώς βοήθεια στις τοπικές κοινωνίες.

Στη δεύτερη φάση της δράσης, όλες οι ομάδες θα συναντηθούν στην Αρχαία Ολυμπία και θα κατασκηνώσουν δίπλα στον Αλφειό ποταμό. Εκεί θα αναπτύξουν μία σειρά από δράσεις, όπως διάσχιση του ποταμού, παιχνίδια περιπέτειας και στρατηγικής, καταδύσεις, αλλά και επισκέψεις σε μουσεία και στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον Αρχηγό της πρώτης Συσκηνίας κ. Κατωπόδη Μιχάλη που μιλάει για την δράση.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Στην Τρίπολη κατασκήνωσαν 250 πρόσκοποι


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.