Στην Τρίπολη ενοικιάζονται τα δέντρα; (pics)

Στην Τρίπολη ενοικιάζονται τα δέντρα; (pics)

Ιούλιος 28, 2019 - 09:30
3 σχόλια

O νόμος απαγορεύει την αφισοκόλληση και την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων σε δέντρα, σε δάση, σε δασικές εκτάσεις και κατά μήκος των εθνικών και επαρχιακών οδών κ.α

Κάποιος όμως αγνοεί στις συγκεκριμένες διατάξεις και κάρφωσε στον κορμό ενός δέντρου, σε πάρκο της Τρίπολης, ένα ενοικιαστήριο.

 Το προϊόν το ακίνητο ή ότι άλλο ενοικιάζεται είναι άγνωστο αφού οι μόνες πληροφορίες που διαθέτει η αγγελία είναι το τηλέφωνο επικοινωνίας.

Άραγε πόσα τηλέφωνα να έχει δεχθεί ο ακόλουθος αριθμός και γιατί;

 

Και κάποιες τελευταίες σημειώσεις:

Άρθρο 1 - Νόμος 2946/2001

Άρθρο 1

Κατηγορίες υπαίθριας διαφήμισης

1. Στην έννοια της υπαίθριας διαφήμισης κατά το νόμο αυτόν, περιλαμβάνεται η υπαίθρια και δημόσια προβολή με κάθε τρόπο και μέσο, μηνυμάτων κάθε μορφής, για την προώθηση εμπορικών και επαγγελματικών σκοπών ή άλλων συναφών δραστηριοτήτων.

2. Υπαίθριες διαφημίσεις κατά την παραπάνω έννοια συνιστούν ιδίως:

α. Οι έντυπες, οι χειρόγραφες, οι φωτεινές ή φωτιζόμενες και οι ηλεκτρονικές ή άλλες διαφημίσεις σε:

αα) Κοινόχρηστους, δημοτικούς ή κοινοτικούς χώρους και

ββ) Σε ιδιωτικά κτίρια ή οικόπεδα. β. Οι διαφημίσεις από τον αέρα, με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο.

Άρθρο 2

Χώροι στους οποίους απαγορεύεται η υπαίθρια διαφήμιση

1. Η προβολή υπαίθριας διαφήμισης απαγορεύεται στους εξής χώρους:

α. Σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και στις ζώνες προστασίας γύρω από αυτούς, σε παραδοσιακούς οικισμούς, στον περιβάλλοντα χώρο τους, καθώς και σε τόπους που χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά.

β. Σε μνημεία, στον περιβάλλοντα χώρο τους ή και στις ζώνες προστασίας τους και παραδοσιακά κτίρια.

γ. Σε κτίρια στα οποία στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες και υπηρεσίες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.

δ. Σε κοιμητήρια, κτίρια ναών κάθε θρησκείας και δόγματος, καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο τους.

ε. Σε επιφάνειες τεχνικών έργων φορέων του δημόσιου τομέα, όπως αυτός προσδιορίζεται στο άρθρο 14 παρ. 1 του Ν. 2190/1994 (ΦΕΚ 28 Α'), όπως τοίχοι αντιστήριξης, γέφυρες, σήραγγες, το κατάστρωμα δρόμων και πεζοδρομίων, καθώς και στύλοι και υποσταθμοί εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας.

στ. Σε στοές κτιρίων.

ζ. Σε πινακίδες δημόσιας πληροφόρησης, σε πινακίδες οδικής σήμανσης και στους φωτεινούς σηματοδότες οδικής κυκλοφορίας.

Οι διατάξεις του άρθρου 11 του Ν. 2696/1999 (ΦΕΚ 57 Α'), του άρθρου 2 του Ν. 2833/2000 (ΦΕΚ 150 Α'), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και άλλες ειδικές απαγορευτικές διατάξεις εξακολουθούν να ισχύουν.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Αν δεν πρόκειται για αστείο Δήμο όπως ο προκείμενος, ταυτοποιείται ο ενοικιάζων από το τηλέφωνό του και ακολουθούν όσα προβλέπονται.

@12:38. Ο δήμος είναι ανάξιος να κάνει κάτι τέτοιο, αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για τα πανηγύρια.

Και στις κολώνες της ΔΕΗ απαγορεύεται να κολλάνε τα χαρτιά για τις κηδείες η ειναι αλλος νόμος για αυτούς? Για κάντε ένα άρθρο για αυτούς που έχουν κάνει τις κολώνες της ΔΕΗ πίνακες ανακοινώσεων.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.