Στην Τρίπολη 36 συμμετέχοντες του Ευρωπαϊκού Σεμιναρίου Erasmus (pics,vid)

Στην Τρίπολη 36 συμμετέχοντες του Ευρωπαϊκού Σεμιναρίου Erasmus (pics,vid)

Σεπτέμβριος 06, 2017 - 20:20
0 σχόλια

Στην Τρίπολη βρίσκονται εδώ και μία εβδομάδα περίπου οι συμμετέχοντες ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των σεμιναρίων Erasmus.

Οι 36 συμμετέχοντες ήρθαν από την Εσθονία, την Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, την Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Κροατία, την Τουρκία την Ισπανία με σκοπό να παρακολουθήσουν σεμινάρια  που ως κεντρικό θέμα έχουν το πρόβλημα των ΝΕΕΤ, νεαρών ατόμων που έχουν διακόψει την σχολική εκπαίδευση, δεν έχουν καμιά εργασιακή απασχόληση και ούτε παρακολουθούν κάποιο σεμινάριο

Συμφωνα με έρευνες πάνω από ένας στους τέσσερις νέους, ηλικίας 20-24 ετών, στην Ελλάδα (26,1%) δεν έχει απασχόληση, ούτε βρίσκεται σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης,Το ποσοστό αυτό κατατάσσει την Ελλάδα στη δεύτερη υψηλότερη θέση στην Ε.Ε., μετά την Ιταλία (31,1%), ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται η Κροατία και η Ρουμανία (24,1%) και ακολουθούν η Βουλγαρία (24%), η Ισπανία και η Κύπρος (22,2%).

Το Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Erasmus+ που παρακολουθούν οι νέοι βρίσκεται κάτω από την Βασική Δράση 1, ΚΑ1, μαθησιακή κινητικότητα ατόμων που ασχολούνται με νέους (YouthWorkers), έλαβε χώρα στην Τρίπολη, στο ξενοδοχείο «TripoliCityHotel»

Το σεμινάριο των ΝΕΕΤ, διοργανώθηκε από τον EXANDAS φορέα με βάση την Αρκαδία σε συνεργασία με την ιταλική AIMNET WORK.

Η γειτονική οργάνωση δραστηριοποιείται στην ένταξη των νέων μεταναστών στο Ιταλικό κοινωνικό και σχολικό σύστημα και ο EXANDAS είναι ένας δυναμικός φορέας που δραστηριοποιείται στα Ευρωπαικά προγράμματα για νέους στην Αρκαδία.

Οι μαθησιακές δραστηριότητες που ακολούθησαν τις μεθόδους της άτυπης και μη τυπικής εκπαίδευσης  είχαν ως στόχο το να αναπαράγουν νέες ιδέες, δημιουργικές εργασίες, όπως επίσης  και την συγγραφή νέων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων εκ μέρους των συμμετεχόντων φορέων.

Ένας από τους στόχους του Σεμιναρίου είναι οι νέοι που λαμβάνουν μέρος να εκμεταλλευτούν τα αποτελέσματα του προγράμματος έτσι ώστε να μειωθεί το φαινόμενοτων ΝΕΕΤ και να να αυξηθεί η νεανική επιχειρηματικότητα, στακράτημέλη του προγράμματος. Έλληνες ιθύνοντες, ήδη ήρθαν σε επαφή με την συντονίστρια οργάνωση, συμμετείχαν στις δραστηριότητες και συνεισέφεραν στην εργασία με πολύ χρήσιμες προτάσεις και ενθάρρυνση.

Η ομάδα του Σεμιναρίου έγινε δεκτή στο τοπικό Επιμελητήριο από τον Πρόεδρο, κ. Γιάννη Μπουντρούκα.

Στην μικρή εκδήλωση την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου η Εκπαιδεύτρια - συντονίστρια κα. Μαρία Καβούρη Ελληνίδα με καταγωγή από το Γύθειο που ζει μόνιμα στην Ιταλία ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Αρκαδίας, Γιάννης Μπουντρούκας και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, Παναγιώτης Μαντάς έδωσαν στους νέους συμβουλές για το πώς θα μπορέσουν αν έχουν μία επιτυχιμένη επαγγεματική πορεία.

Την επομένη ημέρα οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το σπήλαιο Κάψια που έτυχαν εξαιρετικής υποδοχής από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ακολούθησε επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής που αποτελεί ένα υπέροχο δείγμα Διαπολιτισμικής, Οικουμενικής Αρχιτεκτονικής και συνάντηση με τον Αρχιτέκτονα κο Κ. Παπαθεοδώρου μαθητή του αείμνηστου Αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη.

Ο συντονιστής του EXANDAS κος. Σταύρος Ζορμπαλάς  και οι συνεργάτες του εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος και την θερμή υποδοχή από την τοπική κοινωνία της Τρίπολης και υπόσχονται να συνεχίσουν το έργο του φορέα με μεγαλύτερη ώθηση συμπεριλαμβάνοντας όλο και περισσότερους νέους στα πλαίσια μελλοντικών προγραμμάτων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει και στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Τρίπολης - Παράσχου Ματίνα, οι οποίοι πίστεψαν στην αποστολή που θα έφερνε σε πέρας αυτό το Σεμινάριο, και επομένως υποστήριξαν την οργάνωση του προγράμματος και την πραγματοποίησή του καθώς και στο ξενοδοχείο “TripoliCityHotel”,τον διευθυντή του κο. Χρύσανθο Ρεπαντή και το προσωπικό για την υπέροχη φιλοξενία του.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του υπεύθυνου της EXANDAS στην Ελλάδα  κ. Ζορμπαλά, όπως και μέρος της εκδήλωσης στο Επιμελητήριο.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Erasmus+ στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.