Στην Πραγματευτή «επέστρεψαν» τα οστά του ήρωα Νικολάου Πανάγου (pics,vid)

Στην Πραγματευτή «επέστρεψαν» τα οστά του ήρωα Νικολάου Πανάγου (pics,vid)

Σεπτέμβριος 02, 2018 - 15:27
0 σχόλια
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 1 Σεπτεμβρίου η μεταφορά και η ταφή των οστών του συμπατριώτη μας ήρωα Πλωτάρχη (Ε) Νικολάου Πανάγου, στη γενέτειρά του, την Πραγματευτή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, έχοντας χάσει τη ζωή του σε ηλικία 28 ετών, ηρωικώς μαχόμενος ως μέλος του πληρώματος της ακταιωρού "Φαέθων" τον Αύγουστο του 1964 στον κόλπο του Ξερού της Κύπρου, μετά από βομβαρδισμούς της τουρκικής αεροπορίας.
 
Η υποδοχή των λειψάνων του στην Πραγματευτή πραγματοποιήθηκε με τιμές ήρωα στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος και στη συνέχεια η τελετή ταφής των οστών του, με την μπάντα και άγημα του Πολεμικού Ναυτικού να αποδίδει τις δέουσες τιμές.
 
Ως εκπρόσωπος του υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου παρέστη ο Συνταγματάρχης ΠΖ Γεώργιος Αργυρόπουλος, επιτελάρχης 4ης μεραρχίας ΠΖ, ως εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού ο Αντιπλοίαρχος ΠΝ Κωνσταντίνος Βαρουξής και ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΝ ο Πλωτάρχης(Ε) ΠΝ Νίκος Γαργουλάκης. 
 
Στην τελετή επίσης παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελ/σου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο περιφ. σύμβουλος Γιώργος Μπακούρης, ο εκτελεστικός γραμματέας Περιφ. Πελ/σου Ιωάννης Σταματάκος, ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος, ο αντιδήμαρχος Δημήτριος Τρούμπας, η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη, η οικογένεια του εκλιπόντος ήρωα και πλήθος κόσμου. 
Από το leonidion.gr
Video: 

Τελετή επιστροφής και ταφής των οστών του Νικολάου Πανάγου

Τελετή επιστροφής οστών Νικολάου Πανάγου - Ομιλίες


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.