Στην πανελλαδική συνδιάσκεψη αυτοδιοικητικών των Οικολόγων Πράσινων ο ΠΣ Λάμπρος Μπούκλης

Στην πανελλαδική συνδιάσκεψη αυτοδιοικητικών των Οικολόγων Πράσινων ο ΠΣ Λάμπρος Μπούκλης

Νοέμβριος 26, 2012 - 14:11

Πραγματοποιήθηκε η 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των αυτοδιοικητικών Οικολόγων  Πράσινων στα Λουτρά Υπάτης

Δύο εβδομάδες πριν από το Πανελλαδικό Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων - που θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8 & 9 Δεκεμβρίου στη Λαμία - αιρετοί και μέλη Αυτοδιοικητικών Κινήσεων, που υποστηρίχθηκαν από το κόμμα των Πρασίνων, συγκεντρώθηκαν στις 24 και 25 Νοεμβρίου στα Λουτρά Υπάτης για τη 2η ετήσια συνάντησή τους.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και στις προτεινόμενες αλλαγές στον Καλλικράτη, μετά τα δύο χρόνια εμπειρίας, καθώς και τα θέματα που αφορούν στα Διαρθρωτικά Ταμεία, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014 - 2020 και τις κινήσεις για την ανάπτυξη του πλάνου απασχόλησης και κοινωνικής πολιτικής στις Περιφέρειες και στους Δήμους.       

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα οριζόντιας ενιαίας δικτύωσης των Πράσινων Αυτοδιοικητικών Παρατάξεων, κυρίως στις Περιφέρειες, με στόχο τόσο το αποτελεσματικό έργο για την κοινωνία, όσο και την προετοιμασία για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, που θα γίνουν το 2014.

Θέση των Οικολόγων Πράσινων είναι ότι η Αυτοδιοίκηση αποτελεί προνομιακό πεδίο για την εφαρμογή των πράσινων πολιτικών με βασικό στόχο τη βιωσιμότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Στις σημερινές συνθήκες της ολόπλευρης κρίσης, η Αυτοδιοίκηση έχει ιστορικές ευθύνες και πρέπει να αποτελέσει ανάχωμα προστασίας της κοινωνίας απέναντι στην κατάρρευση του επιπέδου ζωής και του κοινωνικού κράτους. Για να το πετύχει αυτό, οφείλει να αναδείξει το θεσμικό της ρόλο και να αξιοποιήσει τους περιορισμένους πόρους με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κοινωνία.

Τέλος, σκοπός των πράσινων αυτοδιοικητικών σχημάτων και των αιρετών είναι να συσπειρώσουν ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις σε προγραμματικές θέσεις, που να ενσωματώνουν αυτή την οικολογική προοπτική για το περιβάλλον και την κοινωνία.

*Σημειώνεται ότι ο αιρετός της Περιφέρειας Πελοποννήσου Λάμπρος Μπούκλης, αποτελεί, Μέλος του νέου Συντονιστικού Οργάνου της Θεματικής Ομάδας Αυτοδιοίκησης των Οικολόγων Πράσινων, όπως αυτό προέκυψε, εχθές, από την 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.