Στην Ολομέλεια της Βουλής οι γερμανικές αποζημιώσεις

Στην Ολομέλεια της Βουλής οι γερμανικές αποζημιώσεις

Απρίλιος 17, 2019 - 16:01
1 σχόλια

Στη Βουλή συζητείται σήμερα το πόρισμα της ειδικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, με στόχο να εγκριθεί το σχετικό ψήφισμα -μια απόφαση ιστορικής σημασίας, καθώς θα προσδιορίζει και τα πρώτα βήματα για την επίσημη έναρξη της διεκδίκησης.

Οι αξιώσεις του ελληνικού κράτους παραμένουν ενεργές και εκκρεμείς, και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η συζήτηση αυτή γίνεται, δύο χρόνια μετά την έκδοση του πορίσματος της διακομματικής επιτροπής, γιατί το διάστημα που μεσολάβησε, δηλαδή κατά τη μνημονιακή περίοδο, δεν έπρεπε να επιχειρηθεί κανένας συμψηφισμός με το χρέος της Ελλάδας στη Γερμανία στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης.

«Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε από τις εν γένει αξιώσεις της από τη Γερμανία», αναφέρει το πόρισμα της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, και στοιχειοθετεί το απαράγραπτο των ελληνικών αξιώσεων, με αναφορά σε ενέργειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Σημειωτέον ότι η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στις 21:00.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.