Τατούλης

Στην Νεστάνη το καταφύγιο αδέσποτων της Τρίπολης

Στην Νεστάνη το καταφύγιο αδέσποτων της Τρίπολης

Δεκέμβριος 19, 2016 - 11:11
2 σχόλια

Την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων στη θέση «Αμούτσες» της Τ.Κ. Νεστάνης ψήφισε το ΔΣ Τρίπολης την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

O Αντιδήμαρχος αρμόδιος για την διαχείριση των ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τα αδέσποτα κ. Δημήτρης Σταματόπουλος είπε ότι λόγω της πιεστικής ανάγκης επίλυσης του χρονίζοντος προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα, για το οποίο, παρά τις δύο δημοπρασίες που προηγήθηκαν, δεν κατέστη εφικτό να εξευρεθεί κατάλληλος χώρος προς μίσθωση και δεδομένου ότι το ανωτέρω ακίνητο πληροί πλέον όλους τους όρους που είχαν τεθεί στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 25038/16-6-2016 διακήρυξη δημοπρασίας μίσθωσης χώρων για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων από το Δήμο Τρίπολης, παρακαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο, να αποφασίσει για την απ’ ευθείας εκμίσθωση του ανωτέρω αγροτεμάχιου με σκοπό την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων.

Ο κ. Σμυρνιώτης Ιωάννης κατά την τοποθέτηση του ρώτησε τον . Σταματόπουλο για το αν θεωρεί ότι με τις 40.000,00€, θεωρεί με το κτηριολογικό πρόγραμμα που χρειάζεται για να αδειοδοτηθεί αυτός ο χώρος να πάρει μάλλον άδεια λειτουργίας, με αυτές τις 40.000,00 που είναι στο πρόγραμμα καλύπτεται; Και τι χρονοδιάγραμμα υπάρχει, θα μπουν και άλλα χρήματα γιατί η αίσθηση η δική μου είναι ότι το ποσό δεν επαρκεί.

Ο κ.Σταματόπουλος απαντώντας είπε ότι το έχουν δει και οι μηχανικοί και επειδή οι κτηριακές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο αγροτεμάχιο μας βοηθούν πάρα πολύ και γι αυτό έχει γίνει και η επιλογή του. Έχει τις λιγότερο οικονομικές περεταίρω εργασίες και πιστεύουμε ότι οι 40.000,00€ είναι επαρκείς. Αν θα προκύψει κάτι θα το ξαναδούμε αλλά πιστεύουμε ότι με τις 40.000,00 θα μπορέσουμε να το ξεκινήσουμε.

Έπειτα ο κ. Τζιούμης τόνισε ότι ο Νόμος λέει μεν και τυπικά είμαστε εντός του Νόμου ότι εφόσον η δημοπρασία αποβεί άκαρπη μπορούμε να κάνουμε απευθείας ανάθεση.

«Επειδή όμως κ. Συνάδελφοι μιλάμε για ένα ποσό που θα έρθει για τα εννέα χρόνια που το ενοικιάζουμε περίπου στις 150.000,00€, 1.500,00€ το μήνα και επειδή εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τα 1.500,00€ είναι ένα νορμάλ να το πω αντίτιμο για το συγκεκριμένο οικόπεδο ή για ένα οικόπεδο τέτοιο. Εμείς θα προτιμούσαμε να επαναλάβουμε τον διαγωνισμό με μια καθυστέρηση που θα πάρει ο διαγωνισμός 20 ημέρες, ένα μήνα πόσο θα πάρει. Να ξαναέρθουν οι κυρίες αυτές να κάνουν την πρότασή τους, πιθανών να υπάρξει και κάποια άλλη πρόταση, αν αυτές ενδιαφέρονται και σε ένα μήνα και να είμαστε καλυμμένοι όλοι από όλες τις πλευρές και αυτό ζητούμε. Αν εσείς επιμείνετε στην απευθείας ανάθεση εμείς θα ψηφίσουμε παρών»

Ο δήμαρχος με την σειρά του είπε ότι ήδη το πρόβλημα είναι εκρηκτικό πιστεύει ότι εφόσον μπει ότι μπορούμε να αποχωρήσουμε ειδοποιώντας βέβαια 6,8,10 μήνες πριν, νομίζω ότι καλό θα είναι να συμπεριληφθεί στη διαδικασία της συμβάσεως.

Θεωρώ ότι δεν πρέπει πάρει αναβολή προς Θεού, είναι μεγάλο το πρόβλημα. Τώρα όπως έχει προχωρήσει και πάρα πολλοί φιλόζωοι, ειδικά αυτή την εβδομάδα, πέστε σημειολογικό ήταν, έτυχε και είδα αρκετούς, είναι χαρούμενοι με την έννοια ότι και αυτοί θέλουν να συνεισφέρουν, να πάνε εκεί και να βοηθήσουν κτλ. Δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει κάτι το να δώσουμε μια αναβολή ακόμα, προς Θεού, αυτή είναι η άποψή μου και ειλικρινά την καταθέτω.

Ο κ.Νίκου Παρασκευάς είπε ότι πράγματι επιτακτική ανάγκη. Το πρόβλημα είναι φοβερό και έτσι πρέπει πρέπει να προχωρήσει στη δημιουργία αυτού του ενδιαιτήματος γιατί το πρόβλημα είναι αφόρητο, δεν παίρνει άλλη αναβολή πραγματικά. Θα ψηφίσω υπέρ.

Μετά από την διαλογική συζήτηση το Δημοτικό Συμβούλιο μειοψηφούντος του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σμυρνιώτη Ιωάννη ο οποίος ψήφισε πάρων αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει την απ’ ευθείας εκμίσθωση του αγροτεμαχίου εμβαδού 5.841,85 τ.μ., το οποίο βρίσκεται εκτός σχεδίου στη θέση «Αμούτσες» της Τ.Κ. Νεστάνης, με σκοπό την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με τους κάτωθι όρους:

Άρθρο 1ο : Περιγραφή του ακινήτου

Το προς μίσθωση ακίνητο, για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων από το Δήμο Τρίπολης, είναι δύο συνεχόμενα αγροτεμάχια, συνολικής έκτασης 5.823,28 τ.μ. και εντός αυτού βρίσκονται τα ακόλουθα κτίσματα: α) υπόστεγο Νο4, εμβαδού 352,75 τ.μ., β) κτίσμα (γραφείο, κουζίνα, αποχωρητήριο), εμβαδού 43,15 τ.μ. και γ) λοιποί υπόστεγοι χώροι, συνολικού εμβαδού 913,15 τ.μ. (υπόστεγο Νο 1, εμβαδού 315,00 τ.μ., υπόστεγο Νο 2, εμβαδού 299,32 τ.μ., υπόστεγο Νο 3, εμβαδού 184,58 τ.μ., υπόστεγο Νο 5, εμβαδού 114,25 τ.μ.). Το υπόστεγο Νο4 έχει χτιστεί με βάση την οικοδομική άδεια, ενώ για τα υπόλοιπα κτίσματα έχει γίνει η τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Το ανωτέρω ακίνητο βρίσκεται στην Τ.Κ. Νεστάνης, εκτός σχεδίου, στη θέση «Φανερωμένη» ή «Αμούτσες», έχει πρόσβαση από την παλαιά Επαρχιακή οδό Τρίπολης - Νεστάνης και πληροί τους παρακάτω όρους:

1.Είναι έκτασης από τέσσερα (4) έως δεκαπέντε (15) στρέμματα, με ελάχιστη διάσταση γηπέδου (μήκος / πλάτος) τα τριάντα (30) μέτρα.

2.Βρίσκεται σε απόσταση δύο (2) έως δέκα (10) χιλιομέτρων από τα όρια του οικισμού της πόλης της Τρίπολης και σε απόσταση τριακοσίων (300) τουλάχιστον μέτρων από την πλησιέστερη κατοικία.

3.Οι κτιριακές εγκαταστάσεις, που υπάρχουν στο αγροτεμάχιο διαθέτουν οικοδομική άδεια ή είναι νομιμοποιημένες – τακτοποιημένες, σύμφωνα με την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία.

4.Διαθέτει παροχές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού και να μην υπάρχουν αντίστοιχες οικονομικές εκκρεμότητες.

5.Διαθέτει περιμετρική περίφραξη.

6.Διαθέτει οδική πρόσβαση, βατή για επιβατικά αυτοκίνητα.

7.Είναι στην αποκλειστική κυριότητα, νομή και κατοχή αυτών που το προσφέρουν.

8.Να είναι ελεύθερο νομικών βαρών ή διεκδικήσεων (υποθήκες, προσημειώσεις, κατασχέσεις κλπ) και γενικά οποιασδήποτε άλλης πράξης που επηρεάζει τη νομική κατάσταση ενός ακινήτου.

Άρθρο 2ο : Διάρκεια της σύμβασης

1. Η διάρκεια της μίσθωσης είναι εννέα (9) έτη.

2.Ο Δήμος Τρίπολης, μπορεί να παρατείνει αυτοδικαίως τη μίσθωση μέχρι εννέα (9) έτη ακόμα, με γραπτή δήλωση του προς τις εκμισθώτριες, έξι μήνες πριν λήξει η μίσθωση.

3.Αποκλείεται αξίωση του μειοδότη για αποζημίωση, λόγω καθυστέρησης της εγκατάστασης του Δήμου, που θα προέρχεται από κάποιο νομικό ή πραγματικό κώλυμα, καθώς επίσης και η μονομερής λύση της σύμβασης για το λόγο αυτό.

4.Ο Δήμος θα μπορεί να εγκαταλείψει το μίσθιο πριν λήξει η μίσθωση, αφού προηγουμένως ενημερώσει τις εκμισθώτριες τρεις (3) μήνες πριν.

5.Οι εκμισθώτριες, θα μπορούν να ζητήσουν την πρόωρη αποχώρηση του Δήμου Τρίπολης από το μίσθιο, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία.

Άρθρο 3ο : Μίσθωμα

1.Το συνολικό μηνιαίο μίσθωμα, ανέρχεται στο ποσό των 1.500,00€ και θα είναι σταθερό για όλη τη διάρκεια της μίσθωσης.

2.Το αναλογούν χαρτόσημο καταβάλλεται από τις εκμισθώτριες

3.Το ποσό του μισθώματος, θα καταβάλλεται από το Δήμο προς τις εκμισθώτριες, με την έκδοση χρηματικού εντάλματος, αφού προσκομισθούν στην αρμόδια δημοτική υπηρεσία τα προβλεπόμενα από το νόμο δικαιολογητικά.

4.Το μίσθωμα θα καταβάλλεται ανά τρίμηνο και στο τέλος κάθε τριμηνίας (άρθρ. 21, Ν.3130/2003), σε τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων.

5.Οι τυχόν καθυστερούμενες οφειλές του Δήμου προς τις εκμισθώτριες, δεν θα επιβαρύνονται με προσαυξήσεις.

6.Για ενδεχόμενες καθυστερήσεις ή πιθανή άρνηση θεώρησης του χρηματικού εντάλματος από την Υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου, ουδεμία ευθύνη φέρει ο Δήμος, ο οποίος δεν υποχρεούται για το λόγο αυτό σε καμία αποζημίωση. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση καθυστερημένης προσκόμισης εκ μέρους των εκμισθωτριών οποιουδήποτε δικαιολογητικού που καθιστά σύννομη την απαίτησή του.

Άρθρο 4ο : Λοιπές Διατάξεις

1.Οι εκμισθώτριες, οφείλουν, μέσα σε δέκα (10) ημέρες, από την κοινοποίηση προς αυτές, της ειδοποίησης της σχετικής με την έγκριση της παρούσας απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, που ενεργείται με αποδεικτικό παραλαβής, να προσέλθουν για τη σύνταξη και υπογραφή της σχετικής σύμβασης, διαφορετικά, μπορεί μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κινηθεί δικαστική διαδικασία προάσπισης των συμφερόντων του Δήμου. Μετά τη λήξη της παραπάνω προθεσμίας η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίσθηκε οριστικά.

2.Θα γίνουν οι απαραίτητες κατασκευαστικές εργασίες ώστε να καταστεί το ακίνητο κατάλληλο και λειτουργικό για το σκοπό που προορίζεται. Οι κατασκευαστικές εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο μίσθιο, μετά την καθ’ οιονδήποτε τρόπο λύσης της προκειμένης μισθώσεως, θα παραμείνουν επ’ ωφελεία του μισθίου.

3.Κάθε διαφορά που τυχόν προκύψει, εφόσον δεν μπορεί να επιλυθεί με συνεννόηση, θα επιλύεται στα Δικαστήρια Τριπόλεως.

4.Τα κηρύκεια δικαιώματα, τα συμβολαιογραφικά έξοδα και τα τέλη και τα έξοδα δημοσίευσης της διακήρυξης, βαρύνουν τους εκμισθωτές

 


2 Σχόλια

ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ. ΤΑ 3.000 ΕΥΡΩ .... ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ 1.500 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ. ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΛΙΓΑΚΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ !

Eπιτέλους!! Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα πιστεύουμε να επιλυθεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα και να μην πρόκειται για πομφόλυγες! Τώρα, αναφορικά με κάποιους συμβούλους οι οποίοι, αντί να συμβάλουν στην επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος, μεμψιμοιρούν προεχόντως για μικροκομματικούς λόγους, αυτοί κρίνονται ήδη για την αρνητική συμπεριφορά τους στην προσπάθεια αντιμετώπισης του χρονίζοντος προβλήματος..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.