Στην Νεμέα με τους " Encardia " χορεύοντας και δοκιμάζοντας εκλεκτό κρασί

Στην Νεμέα με τους " Encardia " χορεύοντας και δοκιμάζοντας εκλεκτό κρασί

Σεπτέμβριος 03, 2012 - 18:35
1 σχόλια

Με αφορμή τις «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας» 2012 το Σάββατο βρεθήκαμε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το οινοποιείο Κτήμα Παλυβού με την συμμετοχή του συγκροτήματος " Encardia ".

Γευόμενοι εκλεκτά κρασιά, η γιορτή μέσα στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου ξεκίνησε με την προβολή της ταινίας-ντοκυμαντέρ «Encardia, η πέτρα που χορεύει» του σκηνοθέτη Άγγελου Κοβότσου, που βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο κοινού τον Μάρτιο στο Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης και βρεθήκαμε στο τέλος να χορεύουμε με τις μουσικές του συγκροτήματος σε ένα μελωδικό και ευχάριστο ξεφάντωμα.

Ένα αφιέρωμα μέσω της ταινίας-οδοιπορικό, στα Ελληνόφωνα χωριά της Νότιας Ιταλίας, στο γλωσσικό ιδίωμα «γκρίκο» που μιλιέται στην Γκρέτσια Σαλεντίνα και την Καλαβρία και στο ξέφρενο ρυθμό του χορού ταραντέλα πέρασε από τα μάτια και τα αυτιά μας, στο σώμα μας με μαθήματα χορού από τον Βαγγέλη Παπαγεωργίου που μας συνόδευε με το ακορντεόν του.

Ο Κώστας Κωνσταντάτος και η Ναταλία Κωτσάνη μας ταξίδεψαν νοσταλγικά με τις φωνές τους και όταν ήρθε η ώρα του χορού, μας ανέβασαν με ένταση και πάθος.  Εξαιρετικοί χορευτές που ακολουθούν το συγκρότημα μας μάθαιναν τον χορό ταραντέλα σε ένα ξέφρενο ρυθμό που μας βρήκε να χοροπηδάμε στην κυριολεξία.

Παρακολουθήστε τα video με την ευχή να ζήσετε και εσείς από κοντά και να συμμετάσχετε όταν σας τύχει, σε αυτό το ξεχωριστό δρώμενο που στήνουν οι
" Encardia " σε κάθε τους εμφάνιση.

Περισσότερες πληροφορίες για τους " Encardia ":
www.encardia.gr

www.facebook.com/encardiafun

Video: 

youtube://v/RGZZAvovUNw

youtube://v/76Y2txwkw-g


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Η μουσική με το κρασί μας φέρνουν πιο κοντά. Αλλωστε είναι παντρεμένα αυτά τα δύο εδώ και χιλιάδες χρόνια κι ο γάμος τους θα κρατάει πάντα...