Στην Κόρινθο ο Πέτρος Τατούλης - Τι συζήτησε, ποιους είδε και τι τους είπε για το όραμά του για την Περιφέρεια

Στην Κόρινθο ο Πέτρος Τατούλης - Τι συζήτησε, ποιους είδε και τι τους είπε για το όραμά του για την Περιφέρεια

Αύγουστος 06, 2010 - 00:25

Όπως μάθαμε στην παρέα που συναντήθηκε με τον κ. Τατούλη ήσαν επιχειρηματίες και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, οι οποίοι σε γενικές γραμμές έμειναν ικανοποιημένοι από αυτή την πρώτη επαφή. Όπως είπε ο κ. Τατούλης στον σχεδιασμό του είναι να προχωρήσει 4-5 βασικά πράγματα και όχι περισσότερα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην άμεση προτεραιότητά του θα είναι η προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, έτσι ώστε να γίνει πράξη η διαφάνεια στις δράσεις της Περιφέρειας. «Εντός τριών τεσσάρων μηνών θα δημιουργήσουμε έναν τέτοιο μηχανισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά «ώστε να εξασφαλίσουμε την διαφάνεια παντού». Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη συγκρότησης ενός άτυπου οικονομικού συμβουλίου, ενός «think tank», το οποίο θα λειτουργεί επικουρικά με τα κατά τόπους Επιμελητήρια για να χαράσσει κοινή αναπτυξιακή πολιτική.

Αισιόδοξος για ΠΑΣΟΚ
Ο κ. Τατούλης φάνηκε αισιόδοξος για την πιθανότητα η ανεξάρτητη κίνησή του να στηριχτεί από το ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι πλέον είναι πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ παρά στη Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας πολλές φορές ότι όλα αυτά τα μέτρα που παίρνει το ΠΑΣΟΚ είναι μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν γίνει από χρόνια στην Ελλάδα. Η αισιοδοξία του, πάντως, δεν φαίνεται να δικαιολογείται από μια σειρά εξελίξεις των τελευταίων ωρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος φερόταν ως ο άνθρωπος που άνοιξε για πρώτη φορά τη χαραμάδα συνεργασίας Τατούλη – ΠΑΣΟΚ, σήμερα υπαναχωρεί κατά ένα βήμα. Αυτή τουλάχιστον είναι και η ερμηνεία που δίνεται στις πρόσφατες δηλώσεις του πως «υπάρχει αρμόδια Επιτροπή του κόμματος, η οποία θα αποφασίσει και νομίζω ότι θα σταθμίσει όλα τα δεδομένα προκειμένου να λάβει την τελική απόφασή της, την οποία, όποια και αν είναι, εγώ θα σεβαστώ…». Την περασμένη Τρίτη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, έγινε επίσης αναφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία έχει μετεξελιχτεί σε αγκάθι για το ΠΑΣΟΚ. Εκεί το ρεπορτάζ ανέφερε πως στην περιφέρεια «ξεφουσκώνει» η προοπτική υποστήριξης της υποψηφιότητας Τατούλη από το ΠΑΣΟΚ λόγω των διαφωνιών που έχουν εκφράσει υπουργοί, βουλευτές και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Η αλήθεια, πάντως, είναι πως τέτοιες αντιδράσεις έχει εκφράσει επίσημα μόνον ο Πάνος Μπεγλίτης.

Από την άλλη μεριά ο Πέτρος Τατούλης έχει βρει απρόοπτους συμμάχους στο πρόσωπο του Γιάννη Μανώλη και άλλων στελεχών της Ν.Δ. που δεν είδαν με καλό μάτι την απόδοσή του χρίσματος στον Δημήτρη Δράκο. Ο βουλευτής της Ν.Δ. σε ραδιοφωνική συνέντευξη του τόνισε πως «η επιλογή Σαμαρά για στήριξη Δράκου στην Πελοπόννησο είναι περισσότερο αυτοδιοικητική και λιγότερο πολιτική.» Όπως σχολίασε ο κ. Μανώλης «η μάχη για την αυτοδιοίκηση έπρεπε να είναι πολιτική και κόντρα στο μνημόνιο, ώστε να πάρει το μήνυμα του κόσμου η κυβέρνηση». Ωστόσο ο κ. Μανώλης δεν θέλησε να «τεντώσει το σκοινί» και κατέληξε αναφερόμενος στην επιλογή Σαμαρά πως «η στρατηγική κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Ας περιμένουμε τα αποτελέσματα για να δούμε αν η στρατηγική Σαμαρά είναι σωστή ή λάθος.»

Πηγή: http://politis-news.blogspot.com/