Στην Ιερά Σύνοδο το «κατσάδιασμα» Ιερεμία σε Κωνσταντοπούλου

Στην Ιερά Σύνοδο το «κατσάδιασμα» Ιερεμία σε Κωνσταντοπούλου

Φεβρουάριος 24, 2015 - 18:18
0 σχόλια

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος είχε τηλεφωνική επικοινωνία χθες Δευτέρα 23/2 με την πρόεδρο της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την παρατήρηση του Μητροπολίτη Ιερεμία προς τους πολιτικούς οι οποίοι προσήλθαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου καθυστερημένοι, προκειμένου να παραβρεθούν στην επιμνημόσυνη δέηση για τους 212 εκτελεσθέντες Έλληνες από τους Γερμανούς τον Φεβρουάριο του 1944 στις Βίγλες. Παρόντες, και αποδέκτες της... κατσάδας ήταν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κώστας Ήσυχος, αλλά και ο δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Δ. Παπαδόπουλος.

Πηγές της Αρχιεπισκοπής, όπως αναφέρει η ενημερωτική ιστοσελίδα news247, αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος παρέπεμψε το θέμα προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τη Δευτέρα.

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος χαρακτήρισε «αλειτούργητους» τους επισήμους που παραβρέθηκαν στο μνημόσυνο, εξαιτίας του γεγονότος ότι καθυστέρησαν να δώσουν το «παρών». Οι χαρακτηρισμοί του μητροπολίτη προκάλεσαν την αντίδραση των πολιτικών, οι οποίοι και αποχώρησαν από την εκκλησία.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτο κατσάδιασμα» μπροστά στους πιστούς και προσέθεσε ότι έτσι απαντάται και το ερώτημα γιατί δεν πατάει η νεολαία στην εκκλησία.

Ο κ. Ήσυχος δεν θέλησε να δώσει την εκτίμησή του ως προς τους λόγους που οδήγησαν τον Μητροπολίτη Ιερεμία στο να «συνετίσει» με αυτόν τον τρόπο τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας. Όπως είπε, η εννεάλεπτη καθυστέρησή τους να προσέλθουν στον ναό οφειλόταν στον βροχερό καιρό και στη διατήρηση χαμηλής ταχύτητας κατά το ταξίδι τους από την Αθήνα προς τη Μεγαλόπολη.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.