Στην άκρη, «αγωνιστές»!

Στην άκρη, «αγωνιστές»!

Μάιος 01, 2018 - 18:20
18 σχόλια

Δεν τους αφήνετε καλύτερα τους νεκρούς στην ησυχία τους, αφού δεν μπορείτε να τους προσκυνήσετε ήσυχα και με αξιοπρέπεια;

Δεν τους αφήνετε καλύτερα να αναπαύονται ξεχασμένοι, που τέτοιες μέρες δεν επισκέπτονται τα μάρμαρά τους μαθητές και σχολεία, αλλά συνδικαλιστές με... αγωνιστικές περγαμηνές από εδώ ίσαμε το Σικάγο;

Αγωνιστές και αγωνίστριες που δεν αφήνουν ομοίους τους αγωνιστές και αγωνίστριες να καταθέσουν ολίγα γαρούφαλλα στα τιμημένα μάρμαρα εις ένδειξιν τιμής και μνήμης.

«Η εκδήλωση είναι δική μας, όχι δική σας. Και το χώμα αυτό δικό μας. Όχι δικό σας.»

Χωρίζουμε τα τσανάκια μας.

Τα αγωνιστικά τσανάκια είναι ιερά. Πιο ιερά από έναν χώρο θυσίας και μνήμης, ασφαλώς, όπως αποδείχθηκε στην Τρίπολη, στις εκδηλώσεις της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

(Αλήθεια, ποιος θυμάται τους νεκρούς του κάποια άλλη ημέρα εκτός της Πρωτομαγιάς;)

Δεν γνωρίζω προσωπικά κανέναν από τους εμπλεκομένους στο συμβάν. Αλλά, παρακολουθώντας το βίντεο (δείτε ΕΔΩ), διαπίστωσα τα εξής τραγελαφικά:

Η κυρία που ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ «τόλμησε» να καταθέσει τα λουλούδια στο μνημείο, όταν την εμποδίζει ο προέδρος του ΕΚΑ με... ευγενικό τρόπο, και μετά το «μούσκαρε» που ακούστηκε από κάποιον παρευρισκόμενο που σεβάστηκε και εκείνος την ιερότητα του χώρου, απευθυνόμενη στο πλήθος των 10-15 ατόμων, όξω οι δημοσιογράφοι, λέει: «Θα το καταθέσω εκ μέρους του ΠαΣοΚ». Όταν ούτε αυτό «πιάνει», η κυρία λέει ότι είναι συγγενής ενός από τους άνδρες που εκτελέστηκαν, δείχνοντας ένα όνομα στην πλάκα.

Συνεπώς, πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το ΠαΣοΚ, μετά ο συγγενής στη μαρμάρινη στήλη...

Και για τον πρόεδρο του ΕΚΑ: Πρώτα η... πατρότητα της εκδήλωσης, μετά η ιερότητα του μνημείου, μετά η αξιοπρέπεια. Για να μην πούμε ότι έσπρωξε μια κυρία.

Το σημερινό περιστατικό αποδεικνύει ότι πάντοτε με λάθος τρόπο τιμούσαμε τους ήρωές μας. Τα λιβάνια, οι φανφάρες, τα στεφάνια, τα λουλούδια και οι λόγοι των φιλολόγων έκρυψαν το ανάστημα των ηρώων.

Τα μνημόσυνα και οι καταθέσεις στεφάνων κατάντησαν ευκαιρία για μόστρα και για επίδειξη. Και κάτι χειρότερο: κατάντησαν πολιτικά και συνδικαλιστικά «τσανάκια».

Για να εμπεδώνεται, τελικά, η ασέβεια.

Γαλανιάδη Εύα

 

 

Ειδήσεις: 

18 Σχόλια

...........στις 7 Απριλίου του 1937, με τον Αναγκαστικό Νόμο 606/1937 το καθεστώς της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά καθιερώνει την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου σαν «Εβδομάδα Εργατικής Αλληλεγγύης» και την 1η Μαΐου σαν «Ημέρα Εορτασμού της Εργασίας».

................ΜΟΥΣΚΑΡΕΕΕΕΕΕ !!!! χααχααχαχαχα , το "συνταγματικό σας τόξο" μέσα.......χααχαχαχαααχα

Κυρία Γαλανιάδη κρίνετε μια ιστορία από ένα βιντεάκι εκός λεπτού. Υπάρχουν πολλά περισσότερα πίσω από ατό το βιντεάκι. Υπάρχει η πώληση της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, η υπογραφή του ΣΔΙΤ Τατούλη, οι περικοπές στις συντάξεις, η ανεργία, οι απλήρωτες υπερωρίες, υπάρχει μία αγανάκτηση που απλώνεται σε όλο το εδώ και το τώρα και προφανώς ξεχειλίζει παντού και χωρίς καθωσπρεπισμό. Ας μην ξεχνάμε οτι κι ο Κασιδιάρης πήγε να καταθέσει στεφάνι στους εκτελεσθέντες από τους ναζί έχοντας μια σβάστιγκα στο μπράτσο του. Μήπως τελικά σεβόμαστε τους αγωνιστές όταν αντιδρούμε κι όχι όταν σιωπούμε στην αδικία;

Φωνασκώντας ωσάν ουρογκοτάνγκος ο Μπρουμάς, είπε ότι η κοινωνία τον αφήνει στο δρόμο. Όταν ως υπουργός έδιωχνε κόσμο ο Κούλης, δεν σε είδαμε να ωρύεσαι με τόσο σθένος "κύριε" Μπρουμά και να υπερασπίζεσαι τα δίκια των εργαζομένων! Τώρα όμως που ιδιωτικοποιείται η ΔΕΗ και θα πρέπει μετά από 10 χρόνια που ξύνεσαι να αφήσεις τα συνδικαλιστιλίκια και να σηκώνεσαι πρωί-πρωί για να πας να δουλέψεις, σε έλουσε κρύος ιδρώτας, ε; Άντε να μου χαθείτε, τεμπελόσκυλα!

Ντροπή! ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξορισμού ο γνήσιος εκπρόσωπος κάθε κηφήνα και ως εκ τούτου των περισσοτέρων δημοσίων υπαλλήλων.

Τελικά ο Μπρουμάς είναι όλα αυτά που ο Κούλης ευαγγελίζεται.Ένα ερώτημα έχω μόνο....Απο πότε μια εκδήλωση του εργατικού Κέντρου ένας τυχαίος.... μάλλον αγράμματος πρόεδρος θεωρεί την εκδήλωση δικιά του?????Συμπεριφορές ΠΑΜΕ βλέπω εδώ!!!!!!!!Να πω και κάτι ....αστείο.Ψάχνουμε αρσενικό που τα βάζει με γυναίκες και υπερήλικες για ζευγάρωμα.Για την νέα Ελλάδα ρε γαμώτο!!!!!

Συριζαίοι τώρα που σας κάνουν οι άλλοι αυτά που κάνατε εσείς, σας κακοφαίνεται; Θα το πιείτε το ποτήρι μέχρι τέλους

Ντροπή ! Μπράβο σε αυτούς που τους βγάζουν. Δεν είναι δυνατον οι εκπρόσωποι των εργατών εργαζομένων είναι σύντροφοι του Κουλη. ¨οσο για το συμβάν: οι περισσότεροι από αυτούς είναι σίγουρο πως τότε θα ήταν εθελοντικα καταδότες των εκτελεσθέντων!

Είδα το video και δεν πιστεύω στα μάτια μου. Τέτοιος τραμπουκισμος σε αυτό το χώρο; Φασίστες να δρουν έτσι τόσο ανοιχτά με ξυλοδαρμο ούτε στις απορίες της χούντας. Ο τύπος δυστυχώς απ ότι κατάλαβα είναι "εκπρόσωπος" εργατικού κινήματος. Κάτι δεν καταλαβαίνω

Φανταζομαι κυρια γαλανιαδου αναφερεστε στους ηρωες της αριστερας. Δεν θυμαμαι κατι αντιστοιχο σε εκδηλωση πατριωτικου χωρου...

Στο βιντεο αποτυπώνεται το χάλι της "δημοκρατικής μεταπολίτευσης". Ο ΝεοΔημοκράτης "μούσκαρος" συνδικαλιστής πιάνεται στα χέρια με ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ πρώην ΠΑΣΟΚους. Πνιγμένοι στα "χορτα της δημοκρατίας" υπέροχο το κοντράστ , κοκκινο μαλλί "επαναστατικό" με κοιλιές "εργατικών αγώνων"

Είναι γελοίο η Τ.Ο. Σύριζα να καλεί την Τ.Ο. Ν.Δ. να καταδικάσει τη συμπεριφορά του νεοδημοκράτη συνδικαλιστή. Αντί να σκεφτείτε ότι με τέτοια καμώματα κουβαλάτε νερό στο μύλο της ακροδεξιάς, συνεχίζετε να ξεφτιλίζετε κάθε έννοια πολιτικής. Πιστεύετε ακόμα ότι ο τσαμπουκάς φέρνει ψήφους; Σας έχω σιχαθεί όλους.

Ν δημοκράτες ΠΑΣΟΚ Συριζαίοι και όλοι οι παρευρισκόμενοι κρατικοδίαιτη , κάθε μέρα τσίπουρο καφέ στην πλατεία και θεωρεία η Ελλάδα με τους βολεμένους επαναστάτες και με τους μισθούς κάποτε των 2000 και 3000 χιλιάδων βλέπε ΔΕΗ , και άλλες ΔΕΚΟ . Σε μια πόλη όπως η Τριπολη που αν δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος πεθαίνεις .........

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.