Στιγμές μεγαλείου: Προσφορά ζωής από την Κανδήλα στην Γερμανία (vid)

Στιγμές μεγαλείου: Προσφορά ζωής από την Κανδήλα στην Γερμανία (vid)

Δεκέμβριος 22, 2016 - 12:53
4 σχόλια

Τσιαμούλος: Ένας δότης μυελού των οστών και από εμάς

Πριν από έναν χρόνο γεννήθηκε η ελπίδα για έναν ασθενή ο οποίος σε κάποιο μέρος του κόσμου αναζητούσε εθελοντή δότη μυελού των οστών ο οποίος θα του χάριζε τη ζωή.

Πριν από έναν χρόνο η δημοτική παράταξη «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα» η Νίκου Τσιαμούλου διοργάνωσε μια ξεχωριστή εκδήλωση με έντονες συγκινήσεις και ηχηρά μηνύματα για την αξία της δωρεάς μυελού των οστών και τον εθελοντισμό, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη.

Σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση των  πολιτών και των εν δυνάμει δοτών, ώστε να γνωρίσουν τη διαδικασία που ακολουθείται αλλά και να τους δείξουν τα οφέλη του να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών.
Η εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου του 2015 στην Τρίπολη και έναν χρόνο μετά η εκδήλωση αυτή απέδωσε καρπούς καθώς ένας συμπολίτης μας ο οποίος βρέθηκε εκείνο το βράδυ της εκδήλωσης στο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη και έδωσε δείγμα, έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών και χάρισε ζωή σε έναν Γερμανό.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιαμούλος σε συνέντευξη που παραχώρησε, η πρωτοβουλία της παράταξης ανέδειξε έναν άνδρα από την Κανδήλα ο οποίος ήταν συμβατός 100% με έναν Γερμανό ο οποίος αναζητούσε δότη χρόνια και τώρα που γράφουμε αν δεν είχε βρεθεί ο κάτοικος από την Κανδήλα να του χαρίσει το μόσχευμα, δεν θα ήταν ζωντανός.

Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι

Δεν μπορώ με λέξεις να περιγράψω την χαρά και τη συγκίνηση που νιώθω, ανέφερε ο κ. Τσιαμούλος καθώς από την εκδήλωση που διοργανώθηκε, βρέθηκε συμβατός δότης ο οποίος χάρισε κυριολεκτικά τη ζωή σε έναν άλλον άνθρωπο, ο οποίος είχε πλέον χάσει τις ελπίδες του ότι κάποιος δότης θα βρισκόταν και ότι η μεταμόσχευση θα ήταν επιτυχής.

Ο κ. Τσιαμούλος διάβασε την επιστολή την οποία έτσι ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών για να τον ευχαριστήσει.

Ο μυελός των οστών είναι ο ρευστός ιστός που βρίσκεται μέσα στα οστά και περιέχει αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα, δηλαδή τις πρόδρομες μορφές των λευκών αιμοσφαιρίων, των ερυθρών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων που κυκλοφορούν στο αίμα. Αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα υπάρχουν σε μικρό ποσοστό και στο αίμα, ενώ αρκετά μεγάλος αριθμός τους ανευρίσκεται και στο αίμα του ομφαλίου λώρου. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο μυελός των οστών δεν έχει σχέση με τον νωτιαίο μυελό, ο οποίος βρίσκεται στο νωτιαίο σωλήνα της σπονδυλικής στήλης και αποτελεί ιστό του νευρικού συστήματος που σχετίζεται με νευρικές λειτουργίες και όχι με αιμοποίηση.

Πώς μπορώ να γίνω εθελοντής δότης;

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Προσφορά ζωής από την Κανδήλα στην Γερμανία


4 Σχόλια

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΖΩΗΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ

Ο εθελοντης δοτης μυελου των οστων ειναι απο το στενο αρκαδιας..κ οχι απο την κανδυλα κ τσαμουλε

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΤΗΣ Ή Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.ΕΛΕΟΣ ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΤΕ ΟΛΑ.

έλεος παιδιά, μην αρχίσει πάλι ο εμφύλιος αναμεσα στα χωριά! αξίζουν στγχαρητήρια στον κ. Τσαμούλο για την πρωτοβουλία του καθώς και σε όλους όσους ευαισθητοποιήθηκαν! κάποιος άνθρωπος χαμογελά ξανα, ας είναι και Γερμανός. (σε μια συζήτηση άκουσα ότι "τον σώσαμε το Γερμαναρά") με τη Μερκελ και το Σόιμπλε τα έχουμε όχι με τον απλό λαό... ούτε και έχει σημασία απο πού είναι ο δότης. σημασία έχει να ευαισθητοποιηθούμε όλοι εμείς που καμαρώνουμε απο τους καναπέδες μας, σαν τα γυφτικα σκεπάρνια και δεν κάνουμε ούτε μια αλτρουιστική πράξη! ούτε καν για τη σωτηρία της ψυχής μας!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.