Στη Μεγαλόπολη τα απορρίμματα της Πελοποννήσου;

Στη Μεγαλόπολη τα απορρίμματα της Πελοποννήσου;

Δεκέμβριος 20, 2015 - 09:58
2 σχόλια

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο υπουργός ΥΠΕΚΑ πρόκρινε πριν από δύο μέρες στο πλαίσιο διυπουργικής επιτροπής τη λύση των εγκαταλειμμένων ορυχείων της Μεγαλόπολης ως χώρου αποθήκευσης των απορριμμάτων ολόκληρης της Πελοποννήσου.

Το δημοσίευμα δεν αναφέρει λεπτομέρειες και, σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να προσανατολίζεται στη λύση των παλαιών ορυχείων της Μεγαλόπολης. Ωστόσο, το υπουργείο σύντομα θα πρέπει να λάβει αποφάσεις, μετά και την απόρριψη της ΣΔΙΤ μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της κοινοπραξίας ΤΕΡΝΑ. 

Θυμίζουμε ότι με την Πράξη 49 της 15−12−2015 Τροποποίηση και έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Ε.Σ.Δ.Α.) και του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων που κυρώθηκαν με την 51373/4684/25−11−2015 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν. 4342/2015, ο νέος ΕΣΔΑ είναι πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει τη διαχείριση των απορριμμάτων από μικρές μονάδες στους Δήμους, με στόχο τη συνεχή μείωση του όγκου των απορριμμάτων με τη διαλογή στην πηγή, ενώ στόχο έχει οι τοπικές κοινωνίες να κερδίζουν από τη διαχείριση των απορριμμάτων τους.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Κα Νικολάκου και Πετράν, φάτε τώρα μπόλικο ξυνό τραχανά με ξύδι, έτσι για να γιορτάσετε την αποτυχία των μεγαλόπνοων σχεδίων σας για την***του αιώνα στα απορρίμματα.

Η σημαία του Τατουλη κατέρρευσε.... Πετραν σιγά σιγά τελειώνετε ΕΣΥ και εύουλα!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.