Στη Μαλαισία και με το βλέμμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Χάρης Καστραντάς (vid)

Στη Μαλαισία και με το βλέμμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Χάρης Καστραντάς (vid)

Απρίλιος 11, 2019 - 11:00
0 σχόλια

Μετά την Ταϊβάν ο Έλληνας πρωταθλητής Χάρης Καστραντάς βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Μαλαισία και στην Κουάλα Λουμπούρ,  όπου με τη φανέλα της Brunei Continental Cycling Team αγωνίζεται στον σπουδαιότερο ασιατικό αγώνα, το περίφημο Tour de Langkawi.

Να αναφέρουμε ότι ο ποδηλάτης του Δικεφάλου συμμετέχει στον πολύ απαιτητικό αγώνα που είναι βαθμολογικής κατηγορίας U.C.I. 2HC, δηλαδή μπορούν να συμμετάσχουν και PRO TOUR ομάδες, και έχουν δηλώσει οι καλύτερες παγκοσμίως.

Ο αγώνας έχει 8 ετάπ, δηλαδή 8 συνεχόμενες μέρες στις οποίες θα διανυθούν περισσότερα από 1.000 χλμ. σε όλη τη Μαλαισία, και υπάρχει για αυτόν τον αγώνα ζωντανή μετάδοση από το EUROSPORT από τις 6 έως τις 13 Απριλίου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής 2017, αν και ήδη από το πρώτο ετάπ είδε τον βοηθό του στα σπριντ να βγαίνει εκτός μάχης, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, τερματίζοντας στο πρώτο γκρουπ στο 2ο και το 3ο ετάπ του γύρου.
Στο 4ο, βασιλικό ετάπ το οποίο περιλάμβανε, για πρώτη φορά μετά το 2014, μια από τις σκληρότερες αναβάσεις στην Ασία, το Genting Highlands (περίπου 7% μέση κλίση για 20 km), ο Χάρης οδηγώντας επιθετικά, κατάφερε να μπει στο ξεκόλλημα ώστε να βοηθήσει τον ανηφορίστα της ομάδας.

Ο αθλητής μίλησε αποκλειστικά για το The Cycling Journal στον Aaron S. Lee για τον αγώνα και για τα μελλοντικά του σχέδια.

Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη μέρα το ετάπ  ήταν 134 χλμ., αλλά πηγαίναμε από το 0 υψόμετρο στο 1.600 υψόμετρο, έπιασα το ξεκόλλημα για να βοηθήσω τον ανηφορίστα της ομάδας μας να πάει μπροστά γιατί είχε πολύ καλά πόδια, του έδωσα νερό, του έδωσα τζελ και μετά συνέχισα χαλαρά για να τερματίσω και για να είμαι καλά για αύριο

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα μελλοντικά του σχέδια και για τις επόμενες αγωνιστικές του υποχρεώσεις, ο Καστραντάς μίλησε για τους πολλούς αγώνες που γίνονται σε ολόκληρο τον κόσμο, τονίζοντας ότι θα προσπαθήσουν να συμμετάσχουν σε όσες περισσότερες διοργανώσεις μπορέσουν. Όπως δήλωσε ο αθλητής από την Τρίπολη, προσπαθεί να συγκεντρώσει βαθμούς, προκειμένου να έρθει και η πολυπόθητη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η φόρμα μου είναι πάρα πολύ καλή και προσπαθώ να συνεχίσω

Εν συνεχεία ο πρωταθλητής της ΑΕΚ θα λάβει μέρος στον δεύτερο αγώνα της Μαλαισίας κατηγορίας U.C.I. 2.2, τον γύρο Tour de Iscandar Johor από της 17 εως 21 Απριλίου με 5 ΕΤΑΠ και 800 περίπου χλμ.

Ο Χάρης Καστραντάς αφού ολοκληρώσει τους αγώνες στην Μαλαισία θα έρθει στην Τρίπολη, για να περάσει τις γιορτές του Πάσχα με την οικογένειά του.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.