Τατούλης
symvolo

Στη «Φάμπρικα Πολιτισμού Λεωνιδίου» βρέθηκε ο Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας

Στη «Φάμπρικα Πολιτισμού Λεωνιδίου» βρέθηκε ο Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας

Μάιος 24, 2019 - 12:31
0 σχόλια

Στις 23/5/2019 ο Σύλλογος Α.με.Α. Αρκαδίας παρευρέθηκε στην "Φάμπρικα Πολιτισμού" του Λεωνιδίου, όπου ενημέρωσε τους δασκάλους και τους μαθητές του Νηπιαγωγείου & του Δημοτικού Σχολείου για τα Άτομα με Αναπηρία.

Το θέμα της Παρουσίασης ήταν το εξής: "Γνωρίζοντας τα Άτομα με Αναπηρία"

Σκοπός της ομιλίας ήταν η ενημέρωση, η αποδοχή & η ευαισθητοποίηση των μαθητών και των δασκάλων τους για τα Άτομα με Αναπηρία.

Αξίζει να επισημάνουμε, πως η απουσία προγραμμάτων ευαισθητοποίησης των μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, αλλά και της ευρύτερης κοινότητας απέναντι στα άτομα με αναπηρία, διαιωνίζει τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις εις βάρους τους, ισχυροποιώντας το στιγματισμό και την περιθωριοποίησή τους.

Στις μέρες μας λοιπόν, παρατηρείται μια έντονη τάση να εστιάζουμε στις αδυναμίες των ατόμων με αναπηρία και να τους αντιμετωπίζουμε σαν άτομα από τα οποία “λείπει κάτι” ή σαν άτομα “μη-φυσιολογικά”, και όχι σαν πολίτες με ισότιμα δικαιώματα στο κοινωνικό και εκπαιδευτικό γίγνεσθαι.

Στην παρουσίαση ομιλητές υπήρξαν:

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Α.με.Α. Αρκαδίας - Παρασκευόπουλος Παναγιώτης

Ο Γραμματέας του Συλλόγου Α.με.Α. Αρκαδίας - Καρνέζης Αριστείδης

& η Ειδική Παιδαγωγός - Δημοπούλου Αφροδίτη

Στην Ομιλία μοιράστηκε και το Φυλλάδιο του Συλλόγου μας σε όλους τους μαθητές.

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.