Στη δικαιοσύνη ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας για τη μεταφορά των μαθητών (photos&video)

Στη δικαιοσύνη ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας για τη μεταφορά των μαθητών (photos&video)

Μάιος 22, 2012 - 11:10
5 σχόλια

Σκαντζός: Πήραμε μία απόφαση προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον.. .Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για τη δικαίωσή μας και την ανατροπή της απόφασης της επιτροπής του άρθρου 152

Την απόφαση να στείλουν επιστολή στον Πρωθυπουργό, στον υπουργό Εσωτερικών και στα κόμματα καλώντας τους αρχηγούς τους να πάρουν θέση για το μείζον θέμα που προέκυψε με τη μεταφορά των μαθητών στο Δήμο, έλαβε σε χθεσινοβραδυνή έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας.

Παράλληλα ο νομικός σύμβουλος του δήμου διερευνά την υπόθεση ώστε να υπάρξει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ακύρωση της απόφασης της επιτροπής του άρθρου 152 στην οποία είχε προσφύγει το ΚΤΕΛ. Μέχρι τότε ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας θα υποβάλλει αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία ώστε να υπάρξει αναστολή εκτέλεσης της απόφασης της επιτροπής αφού αυτή θα πρέπει να γίνει άμεσα εκτελεστή από το δήμο.

Πώς έχει η υπόθεση εν περιλήψει:

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας υλοποιώντας την απόφαση του Κράτους και το έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που ζητούσε οι δήμοι να διενεργήσουν διαγωνισμούς για την μεταφορά των μαθητών, η οποία περνούσε στους δήμους, έπραξε ό,τι όριζαν οι νόμοι και ανέθεσε την μεταφορά των μαθητών σε ιδιώτες με χαμηλότερο κόστος από αυτό που προσέφερε το ΚΤΕΛ που συμμετείχε στο διαγωνισμό που προκήρυξε ο δήμος. Μετά την απόφαση αυτή το ΚΤΕΛ προσέφυγε στην επιτροπή του άρθρου 152 ζητώντας να ακυρωθεί η διαδικασία - κάτι που έγινε τελικά- ενώ οι μαθητές στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας μεταφέρονται κανονικά από τον ιδιώτη που ανέλαβε το έργο, ενώ έχουν ήδη εγκριθεί και εντάλματα πληρωμής του για το έργο που εκτελεί.

Η απόφαση θορύβησε τη δημοτική αρχή που κάλεσε εκτάκτως ΔΣ - γνωστοποίησε το θέμα και τελικά ελήφθη η απόφαση για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, αλλά και για δημόσια καταγγελία της πρακτικής που ακολουθείται τη στιγμή που η χώρα περνά σοβαρή οικονομική κρίση και κάθε ευρώ που κερδίζεται αποτελεί κέρδος για όλους.

Ο δήμαρχος Μανώλης Σκαντζός μάλιστα τόνισε στην εισήγησή του μεταξύ άλλων πως "με την τακτική που ακολουθείται αναπαράγεται μία νοσηρή κατάσταση και επικροτείται ο παράνομος πλουτισμός και η διαφθορά ενώ πλήττεται το δημόσιο συμφέρον".

Από όλους σχεδόν τονίστηκε πως ακόμα και αν υπήρξαν κάποιες παρατυπίες στην όλη διαδικασία (στην απόφασή της η επιτροπή του άρθρου 152 θεωρεί μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής) αυτό δεν αποτελεί λόγο να ακυρωθεί μία νόμιμη διαδικασία και απόφαση του ΔΣ που ωφέλησε το δημόσιο συμφέρον και το δημόσιο χρήμα, αφού το κέρδος είναι πολύ μεγάλο. Ενώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών και όλα κυλούν ομαλά. Η στάση του ΔΣ της Λαϊκής Συσπείρωσης Παναγιώτη Αδάμη ήταν ότι θα πρέπει να υπάρχουν δωρεάν δημόσιες μεταφορές για τους μαθητές, και διαφώνησε με τη συμμετοχή οποιουδήποτε ιδιώτη, ενώ τόνισε πως όλα αυτά προϊδεάζουν για όσα θα επακολουθήσουν, δηλαδή για το μετακύλισμα του κόστους της μεταφοράς στους γονείς.

Τέλος να σημειώσουμε πως ο δήμαρχος Μανώλης Σκαντζός επέρριψε ευθύνες και στους δημάρχους αφού όπως είπε δεν προχώρησαν και αυτοί τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος για την διενέργεια διαγωνισμών και θέλησαν να συνεχίσουν μία κατάσταση που είχε οικονομικό κόστος για τη χώρα μεγάλο. Ενώ άφησε αιχμές για την απουσία του δημάρχου Κορινθίων Αλέκου Πνευματικού από την συνεδρίαση της επιτροπής του άρθου 152 (είναι μέλος της) τονίζοντας ότι αυτό σχετίζεται με τη γενικότερη άρνηση των δημάρχων της Πελοποννήσου να αλλάξουν ένα νοσηρό καθεστώς και νοοτροπία...

Να επισημάνουμε πως οι μοναδικοί δήμοι στην Περιφέρεια που προχώρησαν στη διαδικασία του διαγωνισμού ήταν ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας και Δυτικής Μάνης.

Δείτε στο πρώτο βίντεο που ακολουθεί ένα ενδεικτικό απόσπασμα από την εισήγηση του δημάρχου Μανώλη Σκαντζού...,στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ ενώ στο δεύτερο βίντεο και στις δηλώσεις του ο δήμαρχος ήταν φανερά ενοχλημένος για το θέμα που προέκυψε και έκανε λόγο για "επικίνδυνα και πολύ σοβαρά ζητήματα" και επανέλαβε πως θα πρέπει τα κόμματα πριν τις εκλογές να πάρουν θέση... ενώ δείτε τι λέει για τους δημάρχους και τις ευθύνες που έχουν στο συγκεκριμένο θέμα....

Ελένη Τράκα

 

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/WkJ8d_qmc0w

youtube://v/f-7zXS-n_9k


5 Σχόλια

Ρε Σκαντζέ τιμας λες τώρα:Οτι τα κόμματα, οι πολιτικοί και όλο το πολιτικό συνάφι θα ανατρέψει μία απόφαση, η οποία εκδόθηκε με βάση το νόμο;; Δηλαδή θα υποκαταστήσουν τα κόμματα την λειτουργία της δικαιοσύνης;;; Eάν νομίζεις, ότι η διαδικασία που ακολούθησες είναι νόμιμη, γιατί δεν προσφεύγεις στην δικαοσύνη, και απευθύνεσαι στο πολιτικό σύστημα λέγοντας ότι με την ψήφο σου θα επιβάλλεις την δική σου θέληση;;;;;

μπράβο στο Σκαντζό! ο άνθρωπος αντιμετωπίζει πρόβλημα γιατί έκανε το αυτονόητο προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον! πού να το πεις αυτό! απορώ για το μέγεθος που είχε το προηγούμενο φαγοπότι, αφού κάποιοι γλυκάθηκαν φαίνεται τόσο από τις υπερκοστολογήσεις δρομολογίων, οπότε μπορούν τώρα σε περίοδο κρίσης να δηλώνουν ότι δεν τους συμφέρει!

Μπράβο εμπιστοσύνη στους θεσμούς κύριε anonymus... Δηλαδή, η ίδια επιτροπή δεν νομιμοποιούσε τόσα χρόνια τις σκανδαλώδεις συμβάσεις των ΚΤΕΛ με τη νομαρχία? Αλλά τότε όλοι ήταν στο κόλπο. Δικηγόροι, νομαρχες και άλλοι. Πώς εξηγείται η μείωση του ποσού στη Βόρεια Κυνουρία κατά 70%. Εχει δίκιο απόλυτο ο Δήμαρχος. Τα κόμματα και το πολιτικό συνάφι του παρελθόντος ήταν αυτά της διαπλοκής με τη δικαιοσύνη. Μπράβο του. Να επιβάλλει με κάθε νόμμιμο τρόπο τη δική του θέληση όταν αυτή είναι για το δημόσιο συμφέρον. Μόνο να μείνει μακριά από διαπλεκόμενους δικηγόρους, βουλευτές και δημαρχάκια. Αυτό θέλουμε εμείς στο Αστρος. Δεν ξέρουμε αν αυτό αρέσει στο κατεστημένο της Τρίπολης (ΚΤΕΛ και χρηματοδοτούμενοι). Αλλά και δεν μας αφορά.

''Από όλους σχεδόν τονίστηκε πως ακόμα και αν υπήρξαν κάποιες παρατυπίες στην όλη διαδικασία.... αυτό δεν αποτελεί λόγο να ακυρωθεί μία νόμιμη διαδικασία και απόφαση του ΔΣ''. Αναρωτιέται μετά από αυτό ο μέσος λογικός άνθρωπος: Όλοι τόνισαν πως η διαδικασία ήταν παράτυπη αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο και καθόλα νόμιμη!!! Συγγνώμη για την ίδια διαδικασία μιλάμε?? Ή το ένα ισχύει ή το άλλο!Μηπώς μας δουλεύτε όλους τελικά?

Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο!!Πολλά συγχαρητήρια... Κατέβασε το κόστος μεταφοράς στο 1/3 και πέσανε να τον φάνε τον Χριστιανό!! Φρέσκο αίμα και αγωνιστικό... Ας ελπίσουμε οτι δεν θα τον φάνε οι μαφιόζοι που λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο όλα αυτά τα χρόνια!! Πλέον όλα αποδεικνύονται με νούμερα και είναι απορίας άξιο γιατί οι άλλοι δήμαρχοι δεν προχωρούν σε τέτοιες διαδικασίες...