«Στέρεψαν» οι βρύσες – Χωρίς πόσιμο νερό στο Βουνό Τεγέας

«Στέρεψαν» οι βρύσες – Χωρίς πόσιμο νερό στο Βουνό Τεγέας

Αύγουστος 22, 2014 - 11:13
2 σχόλια

Τι απαντά η ΔΕΥΑΤ

Πάγιο δείχνει να είναι το πρόβλημα της έλλειψης νερού σε χωριά της Τεγέας. Κάτοικοι από το χωριό Βουνό καταγγέλλουν ότι δεν έχουν καθόλου νερό το καλοκαίρι και αναγκάζονται να μεταφέρουν νερό σε μπουκάλια τους ενός λίτρου για να μαγειρέψουν και να κάνουν μπάνιο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν δεν γίνεται εν έτη 2014 να ζουν όπως ζούσε η γιαγιά τους που κουβαλούσε νερό με το «κανάτι»

Συγκεκριμένα όπως μας ανέφεραν από τις αρχές του καλοκαιριού σταμάτησε να έρχεται νερό στις βρύσες. ΄Επειτα η ΔΕΥΑΤ προσπάθησε να επιλύσει το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την έλλειψη νερού.

Πράγματι ασχολήθηκαν επιμελώς και γέμισαν τη δεξαμενή.  Για λίγες μέρες είχαν νερό, αλλά πάλι όταν άδειασε η δεξαμενή πάλι οι βρύσες στέρεψαν.

Οι κάτοικοι όπως υποστηρίζουν έχουν επικοινωνήσει με την αρμόδια υπηρεσία για το πρόβλημα αλλά η απάντηση που λαμβάνουν είναι ότι «Θα το κοιτάξουμε»

Πρέπει να γίνει κάτι υποστηρίζουν για να λυθεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα και να έχουν πόσιμο νερό στα σπίτια τους και να καλυτερέψουν την καθημερινότητα τους.

Το νερό είναι αγαθό και κάνεις δεν πρέπει να κάνει άσκοπη χρήση και σπατάλη. Το πόσιμο νερό είναι αγαθό που κάνεις πολίτης δεν πρέπει να το στερείτε.

Οι κάτοικοι του χωριού είναι σε απόγνωση καθώς δεν μπορούν αν κάνουν κάτι.

Όπως μας ανέφεραν μερικοί κάτοικοι βάζουν το λάστιχο τους στις βρύσες που φέρνουν νερό από τη πηγή και ποτίζουν, τη στιγμή που καλά καλά δεν μπορούν να πιουν νερό.

Ας γίνει κάτι για να λυθεί το πρόβλημα, δεν μπορούμε να ζούμε άλλο σε μεταπολεμικές συνθήκες.

Σε επικοινωνία που είχε το ArcadiaPortal  με τη ΔΕΥΑΤ πληροφορήθηκε ότι στο χωριό υπάρχει πρόβλημα, καθώς η δεξαμενή νερού αδειάζει παρά πολύ γρήγορα. Η ΔΕΥΑΤ ενημερώνει τους κατοίκους να μην σπαταλούν νερό για να ποτίσουν τις καλλιέργειες, καθώς το νερό της δεξαμενής είναι πόσιμο. Η χρήση του νερού πρέπει να γίνεται με σωστή διαχείριση.

Στα χωριά της Τεγέας τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει έλλειψη νερού καθώς οι κάτοικοι «σπαταλούν» το νερό για να ποτίσουν τις καλλιέργειες του.

 

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

ας μην πληρώνουν τέλη και το νερό αν δεν έχουν καθόλου δεν φτάνει που ειναι πανάκριβο το τιμολόγιο να μην μπορείς να κανεις και ενα μπανιο; ντροπή

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.