To Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν επιβεβαιώνει παρέμβαση στις διαφορές Ελλάδας - Τουρκίας

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν επιβεβαιώνει παρέμβαση στις διαφορές Ελλάδας - Τουρκίας

Ιανουάριος 13, 2020 - 10:11
0 σχόλια

Αποστάσεις κρατά από τα ελληνικά δημοσιεύματα περί παρέμβασης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στα ελληνοτουρκικά. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μιλώντας αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για αμερικανική ουδετερότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η απάντηση του εκπροσώπου αναφέρει: «Γνωρίζουμε αυτά τα δημοσιεύματα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται συνεχώς, με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, για να ενθαρρύνουν την αποκλιμάκωση των εξελίξεων μέσω διπλωματικών οδών. Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία να συνεργαστούν για να διατηρήσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Ενθαρρύνουμε τα κράτη να επιλύσουν τις διαφωνίες τους ειρηνικά, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και καλούν όλα τα μέρη να απέχουν από όλες τις ενέργειες που ενέχουν τον κίνδυνο αύξησης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο».
 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.