Στεφανίδη - Κυριακοπούλου: Αφιερωμένα τα μετάλλια στον κόσμο που υπέφερε

Στεφανίδη - Κυριακοπούλου: Αφιερωμένα τα μετάλλια στον κόσμο που υπέφερε

Αύγουστος 10, 2018 - 11:35
0 σχόλια

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου έκαναν το ένα, δύο στο επί κοντώ και πέτυχαν κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν, να χαρίσουν στη χώρα μας τα δύο πρώτα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου. 

Οι δύο αθλήτριες μας βρέθηκαν σε εκπληκτική ημέρα και κατάφεραν να κάνουν αυτό που έμοιαζε ως το ιδανικό σενάριο, πριν την έναρξη του αγώνα δηλαδή να κατακτήσουν μετάλλιο.

Αμφότερες οι δύο Ελληνίδες κυμάνθηκαν σε υψηλά αγωνιστικά επίπεδα και ξεπέρασαν τον εαυτό της. Η Στεφανίδη αναδείχθηκε νικήτρια με 4,85 μ. ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη και το δικό της ρεκόρ αγώνων, ενώ η Κυριακοπούλου ξεπέρασε τα 4,80 μ., που αποτελεί φετινό της ρεκόρ.

"Είχα πει πως θα γίνει συγκλονιστικός αγώνας, τον ευχαριστήθηκα πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενη με αυτό που έζησα σήμερα. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο, ελπίζω να δώσαμε λίγη χαρά στη χώρα μετά από ότι συνέβη. Παράλληλα είμαι πολύ ικανοποιημένη, που επιτέλους άλλαξε το χρώμα του μεταλλίου. Είχα δύο χάλκινα σε μεγάλες διοργανώσεις και τώρα κατέκτησα το ασημένιο. Ήξερα πως είμαι σε καλή κατάσταση και αυτό που περίμενα ήταν να βρω τις συνθήκες να κάνω έναν καλό αγώνα. Το τελευταία διάστημα επιλέξαμε να κάνουμε προπόνηση και να αφήσουμε τους αγώνες και αυτό ήταν κάτι που λειτούργησε υπέρ μου", είπε αρχικά η Κυριακοπούλου και συμπλήρωσε: "Ένιωθα σιγουριά και πριν και στη διάρκεια του αγώνα και πίστευα πως θα πάρω μετάλλιο. Ήταν σημαντικό για εμένα να επιστρέψω και πάλι στο βάθρο, μετά τη γέννα της κόρης μου. Αφιερώνω το μετάλλιο στον κόσμου που υπέφερε στα τελευταία θλιβερά γεγονότα, στην κόρη μου, αλλά και στην ομοσπονδία που ήταν δίπλα μου μετά την επιστροφή μου. Φυσικά και στους χορηγούς μου. Προχωράω μπροστά, συνεχίζω για τα επόμενα" είπε η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Στεφανίδη αναφέρθηκε αρχικά στη γενικότερη εικόνα της ομάδας. "Αποτελεί μεγάλη επιτυχία το γεγονός πως σε αυτό το πρωτάθλημα παρουσιάζουμε πολύ καλή συνολική εικόνα με τους περισσότερους αθλητές να είναι κοντά στις επιδόσεις τους ή να τις βελτιώνουν. Έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα σαν ομάδα και αυτό δείχνει πως γίνεται σωστή δουλειά" και συμπλήρωσε για τη δική της παρουσία: "Για εμένα ήταν μια δύσκολη χρονιά με αρκετά προβλήματα. Είχα το άγχος του "φαβορί" έπρεπε να υπερασπιστώ τον τίτλο του Άμστερνταμ και η αλήθεια είναι πως περίμενα έναν διαφορετικό αγώνα και τη Σιντόροβα σε καλύτερη κατάσταση. Ωστόσο όλα πήγαν καλά και κατάφερα να διαχειριστώ τις συνθήκες και να πετύχω το στόχο μου, που ήταν η νίκη. Ελπίζω στο μέλλον να μπορέσω να υπερασπιστώ και τους τίτλους που κατέκτησα σε Παγκόσμιο και Ολυμπιακούς Αγώνες.". Η Στεφανίδη αναφέρθηκε και σε όσα έγιναν πριν λίγες ημέρες στην Αττική: "Πραγματικά ήταν περίεργη περίοδος. Η επιτυχία αυτή δε θα φέρει πίσω ανθρώπους,  ωστόσο ελπίζω σήμερα να δώσαμε λίγη χαρά στον κόσμο". 

Φωτογραφία: Eurokinissi


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.