Το ΣΤΕ δικαίωσε τον Δήμο Τρίπολης για τη χωματερή στο Λεβίδι

Το ΣΤΕ δικαίωσε τον Δήμο Τρίπολης για τη χωματερή στο Λεβίδι

Μάρτιος 29, 2015 - 13:30
1 σχόλια

Στη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής στα τοπικά ΜΜΕ την Κυριακή 29 Μαρτίου, μίλησε και για τις προσφυγές που έχουν γίνει και ανέφερε αναλυτικά στη θέση της χωματερής στο Λεβίδι. Και τόνισε ότι ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η απόφαση της προσωρινής διαταγής στο Λεβίδι είναι υπέρ του Δήμου, η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει χρήση αυτής.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι βγήκε και η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, στο οποίο είχαν προσφύγει τοπικοί φορείς περιοχής του Λεβιδίου και σύλλογοι για τη χωματερή στο Λεβίδι,αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Η απόφαση του ΣΤΕ δικαιώνει τον Δήμο Τρίπολης, ανεξάρτητα αν η περιοχή είναι Natura,αν είναι δασική, ή οτιδήποτε, δίνοντάς μας το δικαίωμα, αν και εφόσον χρειάζεται και θέλει, ο Δήμος Τρίπολης να πάει απορρίμματα στο σημείο

Ο κ. Παυλής προέβη σε αυτή την ενημέρωση, όπως είπε, για να προλάβει την περίπτωση που κάποιος θελήσει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και για το νταμάρι στον Άγιο Βλάση.

Δεν πρόκειται να δικαιωθεί κανείς γιατί η υγεία των πολιτών μας είναι πάνω από όλα αυτά τα οποία ο καθένας συσκέφτεται.

Μεταξύ άλλων, μίλησε και για το Πλάτωμα, που λέγεται ότι το προστατεύουν. Είπε λοιπόν ο δήμαρχος ότι και το Πλάτωμα συζητήθηκε, άλλα οι υπηρεσίες οι οποίες έκαναν αυτοψίες σε όλους του ΧΑΔΑ έκριναν από την πραγματογνωμοσύνη ότι το Πλάτωμα είναι επικίνδυνο γιατί είναι μεγάλος ο όγκος των απορριμμάτων και ότι υπάρχει τρομερή αστάθεια του συσσωρευμένου όγκου των απορριμμάτων.

«Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να πάνε απορρίμματα εκεί, διότι υπάρχει κίνδυνος για τους ανθρώπους που πηγαίνουν εκεί», είπε.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.